YKS’ye başvurmak isteyenler dikkat! Başvurular başladı, sınav ücretleri ne kadar oldu?

YKS’ye başvurmak isteyenler dikkat! Başvurular başladı, sınav ücretleri ne kadar oldu?
GİRİŞ

YKS maratonu başladı. Sınavlara başvurular için geri sayım başladı. Ay sonuna kadar öğrenciler YSK’ye başvurabilecek.

Üniversiteye girmek için ter dökecek olan adaylar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvuru sürecini takip ediyor. ÖSYM, YKS 2024 başvuru kılavuzunu yayımladı.

Adaylar, kılavuzda yer alan bilgilere göre sınav başvurusunu yapabilecek. Peki YKS 2024 ne zaman? YKS başvuru ücreti kaç TL? Merak edilenler haberimizde…

YKS BAŞVURU TARİHLERİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 yılında yapılacak olan YKS’nin başvuru tarihlerini duyurdu. Buna göre, YKS’ye girmek isteyen adaylar, 1 Şubat 2024 ile 26 Şubat 2024 tarihleri arasında başvurularını tamamlayacak. Başvuru süresini kaçıranlar ise 5 - 7 Mart 2024 tarihlerinde geç başvuru yapabilecek.

YKS başvuru işlemleri, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üstünden yapılacak. Adaylar, sisteme giriş yaparak, gerekli bilgileri dolduracak ve ücret ödeyecek.

YKS SINAV TARİHLERİ VE ÜCRETLERİ

Yükseköğretim Kurumları Sınavı, üç oturumdan meydana geliyor. Sınavın ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi, ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi ve üçüncü oturumu Yabancı Dil Testi. YKS’nin birinci oturumu TYT, 8 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 10.15’te yapılacak. YKS’nin ikinci oturumu AYT ve üçüncü oturumu YDT ise 9 Haziran 2024 Pazar günü saat 10.15 ve 15.45’te yapılacak. YKS sonuçları ise 17 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak.

YKS başvuru ücreti henüz resmi olarak belli değil. 2023 yılında YKS’nin her oturumu için 115 TL alınmıştı. Bu yıl ise ücretlerin yüzde 50 ve üzerinde artacağı tahmin ediliyor. YKS başvuru ücreti, başvuru kılavuzu yayımlandığında netleşecek. Adaylar, başvuru ücretini ÖSYM’nin belirlediği bankalara yatıracak. Ücret yatırmayanlar sınava giremeyecek.

KAYNAK: UŞAK HABER