YÖK’ten burslara müjde: 12 bin liraya çıktı

YÖK’ten burslara müjde: 12 bin liraya çıktı
GİRİŞ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), lisans ve lisansüstü öğrencilere burs müjdesi verdi. Ödemeler arttı.

Nisan ayından itibaren burslar üst sınıra çıkarıldı. Öncelikli alanlarda ve belirli programlarda eğitim gören öğrenciler bundan yararlanacak.

DOKTORA BURSU 12 BİN LİRAYA YÜKSELDİ

YÖK, doktora öğrencilerine verdiği "100/2000 YÖK Doktora Bursu"nu artırdı. Bu burs, nitelikli bilgi üretimi ve doktoralı insan kaynağı için veriliyor. Devlet üniversitelerindeki doktora programlarına kayıtlı öğrenciler bu bursu alabiliyor.

YÖK’ün yapmış olduğu açıklamaya göre, burs miktarı herhangi bir işte çalışmayanlar için 7 bin 500 liradan 12 bin TL’ye yükseltildi. Bir işte çalışanlar içinse 2.500 TL’den 4 bin TL’ye çıktı. Böylece doktora öğrencileri daha rahat bir eğitim süreci geçirecek.

LİSANS BURSU 3 BİN LİRAYA ÇIKTI

YÖK, lisans öğrencilerine de burs artışı yaptı. YÖK’ün belirlemiş olduğu devlet üniversitelerindeki lisans programlarına ilk 3 sırada yerleşmiş olan ve kaydolan öğrenciler “YÖK Lisans Destek Bursu” almakta. Bu burs 1.875 TL’den 3 bin TL’ye yükseldi.

Bunun yanında Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıflarında eğitim almakta olan lisans öğrencilerinin bursları da 2.000 TL’den 3.000 TL’ye yükseltildi.

KAYNAK: UŞAK HABER