Yurt dışında eğitim fırsatı için bu şartları sağlamak gerekiyor! İşte Erasmus yapmak için gerekenler!

Yurt dışında eğitim fırsatı için bu şartları sağlamak gerekiyor! İşte Erasmus yapmak için gerekenler!
GİRİŞ

Yurt dışında iyi üniversitelerde eğitim görmek günümüzde birçok öğrencinin hayali olmaya devam ediyor. İşte Erasmus programı hakkında merak edilenler…

Yurt dışında eğitim fırsatı için bu şartları sağlamak gerekiyor! İşte Erasmus yapmak için gerekenler! - Türkiye’de üniversite öğrencilerinin yurt dışına çıkmalarını kolaylaştıran ve yurt dışında eğitim almalarını sağlayan bir öğrenci değişim programı olan Erasmus, her yıl sayısız öğrencinin hayalini gerçekleştiriyor.

Üniversite öğrencilerinin 1 dönem ya da 1 yıl için yurt dışında eğitim görmelerini sağlayan program sayesinde Türkiye’deki öğrencilerin Avrupa’da eğitim görmelerine imkan veriliyor. Lisans veya lisansüstü programlara bu kapsamda başvuru yapılabiliyor.

niversite-2.jpg

ERASMUS İLE YURT DIŞINDA EĞİTİM ŞARTLARI NELER?

Avrupa Birliği programı olan Erasmus şartları üniversiteler arasında yapılacak ikili anlaşmalara göre de değişebiliyor. Erasmus programına katılmak için hazırlık programı dışında 1. senin tamamlanmış olması şartı ise aranan genel şartlar arasında bulunuyor. Öte yandan genel not ortalamasının da Erasmus için yeterli olması gerekmektedir.

Başvuru yapan öğrencilerin yurt dışında eğitim alabilmek için yabancı dil yeterliliklerine da bakılıyor. Bu kapsamda okul tarafından uygulanacak sınavdan başarılı olmak ve buna göre yurt dışında okul tercihlerinin yapılması ve kabul sürecinin takip edilmesi gerekecektir. Öğrencilerin not ortalaması, sınavdan alacakları puan ve diğer okullar tarafından belirlenecek şartların sağlanması yeterli olmaktadır.

niversite-3.jpg

ERASMUS BAŞVURU ADIMLARI NELERDİR?

Erasmus programı ile yurt dışında eğitim görmek isteyen öğrencilerin belirli şartları sağlamlarının ardından başvuru sürecini de eksiksiz ve doğru bir şekilde yapmaları gerekmektedir. Üniversitenin Erasmus koordinatörü tarafından gerekli bilgilendirmeler her eğitim ve öğretim döneminde yapılmaktadır.

İlk olarak şartları sağlayan ve sınavdan başarılı olmak gerekecektir. Ardından şu adımlar izlenerek Erasmus başvuru tamamlanır:

  • Acceptance Letter (kabul mektubu) hazırlanır,
  • Learnng agreement (öğrenim anlaşması) ve letter of motivation (niyet mektubu) hazırlanır,
  • Pasaport ve yurt dışı çıkış prosedürlerinin tamamlanması,
  • Her üniversite için farklılık gösteren diğer aşamalar, bilgi ve belgelerin teslim edilmesi vb.

KAYNAK: UŞAK HABER