2024 sandık görevlilerine ne kadar ödenecek? E-Devlet başvuru süreci nasıl işliyor?

2024 sandık görevlilerine ne kadar ödenecek? E-Devlet başvuru süreci nasıl işliyor?
GİRİŞ

Türkiye, 31 Mart 2024’te yerel seçimlere gidiyor. Bu seçimlerde sandık başında görev alacak vatandaşlar merakla ücretlerini bekliyordu. YSK konu ile alakalı açıklamayı yaptı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), sandık görevlilerinin ücretleri ile alakalı merakları dindirdi ve 2024 sandık görevlisi ücretlerini duyurdu. İşte bu sene verilecek olan ücret.

YSK ÜCRETLERİ AÇIKLADI

YSK’nın açıklamasına göre, yerel seçimlerde sandık kurulu başkanları 2.947 TL, sandık memurları 2.088 TL, partili üyeler 1.044 TL ve bina sorumluları 2.936 TL alacak. Sandık başkanı ile sandık memuru arasındaki 900 TL’lik fark, sandık başkanının seçim işlemlerinin büyük bölümünden mesul olmasından kaynaklanıyor. Bina sorumlusu ise seçim günü sandık kurulunun rahat çalışabilmesi için gerekli tedbirleri almakla yükümlü olduğu için yüksek bir ücret alıyor.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Sandık görevlisi olmak isteyenler, başvurularını YSK’ya yapacak. Başvuru için seçime 2 ay kala bir duyuru yayınlanacak. Bu duyuru, YSK’nın resmi internet sitesinde ve ilgili kurumların duyuru panolarında yer alacak.

Başvuru yapmak isteyenler, duyuruda belirtilen şartları taşıyıp taşımadıklarını kontrol edecek. Şartları sağlayanlar, e-devlet üzerinden veya ilçe seçim kurullarına giderek başvuru formunu dolduracak. Başvuru formunda, adayın kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, görev almak istediği sandık bölgesi ve tercih ettiği görev türü yer alacak. Başvuru formu, YSK tarafından değerlendirilecek ve uygun görülen adaylar, seçimden önce görev yerlerine bildirilecek.

KAYNAK: UŞAK HABER