2024’te Miraç Kandili hangi güne denk geliyor? Diyanet açıkladı

2024’te Miraç Kandili hangi güne denk geliyor? Diyanet açıkladı
GİRİŞ

Recep ayının devam ettiği bu günlerde Müslümanlar, üç ayların en önemli gecelerinden biri olan Miraç Kandili’ni bekliyor.

Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) Allah’ın davetiyle semaya yükseldiği gece olarak biliniyor.

Peki, 2024 yılında Miraç Kandili ne zaman kutlanacak? Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dini günler takvimine göre Miraç Kandili’nin tarihi belli oldu. Uşak’ta o gece akşam ve yatsı namazları saat kaçta?

MİRAÇ KANDİLİ’NİN ANLAMI VE ÖNEMİ

Miraç Kandili, “üç aylar” olarak adlandırılan Recep, Şaban ve Ramazan aylarının ilki olan Recep ayının 27. gecesinde idrak ediliyor. Bu gece, Hz. Muhammed’in (SAV) Mekke’den Kudüs’e, oradan da gökler ötesine yaptığı yolculuğun adıdır. Bu yolculuk, “İsra ve Miraç mucizesi” olarak anılır. Kur’an-ı Kerim’de bu mucize, İsra ve Necm surelerinde anlatılır. Miraç Kandili, Müslümanlar için büyük bir nimet ve şeref olarak kabul edilir. Bu gece, Allah’ın rahmet, mağfiret ve bereketinin bol olduğu bir gece olarak değerlendirilir.

2024 YILINDA MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dini günler takvimine göre, 2024 yılında Miraç Kandili, 6 Şubat Salı gününe denk geliyor. Bu tarihte, Müslümanlar camilere akın edecek ve Miraç Kandili’ni ibadet, dua ve zikirle geçirip af dileyecekler. Miraç Kandili’nden önce 11 Ocak Perşembe gecesi Regaip Kandili kutlanmıştı. Berat Kandili ise 24 Şubat Pazartesi gecesi idrak edilecek ve ardından Ramazan için gün sayılmaya başlanacak. 2024 yılında Üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayı ise 11 Mart 2024 tarihinde başlayacak.

Uşak’ta Miraç Kandili günü akşam namazı saat 18.07’de, yatsı namazı ise 19.29’da kılınacak. Kandil programları camilerde genellikle akşam ile yatsı arasında yapılmaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER