AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş: Uşak'ın kaderini bunlara teslim etmeyeceğiz

GİRİŞ

Katıldığı Dikilitaş Millet Bahçesi açılışında konuşan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin önemli mesajlar verdi.

Güneş, yerel yönetimlerdeki güçlü hizmetlerin ancak hükümet ile ortak çalışmayla mümkün olduğunu ifade ederek, “AK Parti belediyeciliğinde Sayın Cumhurbaşkanımız bize, hizmet ve eser siyaseti yapın dedi. Ve biz de bu gösterdiği yolda hızla ilerliyoruz. Birileri için bu alan rant ve para kazanma kapısı olabilir ama burası bizim için halka hizmet etme yeridir.” dedi.

SADECE AYI VE GÜNEŞİ VAADETMEDİKLERİ KALDI

31 Mart yerel seçimlerinin yaklaştığını kaydederek paylaşılan vaatlere ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, “Vaat eden edene. Sadece gökyüzündeki ayı ve güneşi vaat etmedikleri kaldı. Her şeyi vadediyorlar ama bunları nasıl yapacaksınız dendiği zaman, hiç kimseden bir ses çıkmıyor. Şuna da üzülüyorum, muhalefettekiler, vaatlerinin hangisi belediyenin görevi, hangisi bakanlıkların görevi onu dahi ayırt edemiyorlar, bu bilgiye sahip değiller.” ifadelerini kullandı.

“DAHA BELEDİYENİN GÖREVLERİNİ BİLMİYORLAR”

Güneş somut örneklerle sürdürdüğü konuşmasında stadyum yapacağız iddiasını da eleştirdi. Milletvekili İsmail Güneş, “Bu Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın işi. Bu konuda ihaleye çıktık ve bir daha çıkacağız. Bir tanesi de hastaneyle ilgili birtakım şeyler söylüyor. Bu bakanlıkların işi. Yine bir tane arkadaş çıkıyor ben Aybey Mahallesi tarafına resmi kurumları getireceğim diyor. Belediye bunu yapabilir mi? Belediyenin ne sorumlulukları var, şehrin ne sorunları var onu da bilmiyorlar. Halka nasıl hizmet edeceklerini de bilmiyorlar.” diye konuştu.

GÜNEŞ ELEŞTİRİLERE NOKTAYI KOYDU

Muhalefetin eleştiri oklarını çevirmeye çalıştığı arsa satışlarına dair de son noktayı koyan Güneş, gelirin hizmete dönüştüğünü söyledi. Güneş şöyle konuştu:

“Bakıyorlar, Mehmet Çakın kardeşimiz Dikilitaş Millet Bahçesi’nde olduğu gibi, Yeşil Karaağaç Mesire Alanı’nda olduğu gibi, Bölme’deki mesire alanında olduğu gibi, Çocuk Kent’te olduğu gibi, şehrin merkezindeki Millet Bahçesi’nde olduğu gibi pek çok alanı, spor salonlarını, yüzme havuzlarını, pek çok sosyal tesisi hayata geçirdi. Mehmet Çakın Başkanımıza diyecek bir şey bulamıyorlar ve bu adam çalışkan demiyorlar. Bu adam çalmaz, çaldırmaz diyemiyorlar. Bu adam milletin parasını birilerine peşkeş çeker diyemiyorlar. Şimdi çıkmış birileri diyorlar ki ya bu kadar arsa sattı. Kardeşim sattığı arsalar küçük arsalar. Hepsini topluyorsunuz 120 milyon TL. Bakın arkadaşlar size söylüyorum, hepsinin ederi 120 milyon TL. Peki Çakın Başkan bu arsaları sattı da evine mi götürdü! Parayı birilerine peşkeş mi çekti? Hayır arkadaşlar. Ne yaptı, halka hizmet etmek için bu paraları harcadı. Belediyenin üç tane TOKİ’den aldığı bina var. Bu binaların değerinin sadece bir tanesi 120 milyon TL. Bugün işte eski belediye binası restore edildi ve buradan esnaf odalarımıza ücretsiz yer verdi. Ön taraftaki dükkanları yaptı, kiralık olarak onları verdi. Yıllık sadece buranın geliri 100 Milyon TL arkadaşlar. Bunlar ne hesap biliyor, ne kitap biliyor. Ne halkı tanıyor, ne Uşak’ı tanıyor. Ne belediyeyi tanıyor ne belediyeciliği tanıyor. Uşak’a hizmetlerin devam etmesini ve Uşak’ın kaybetmemesini istiyorsak; sonuna kadar, düzgün, helali haramı bilen, millet için çalışan adayımız Mehmet Çakın diyeceğiz, AK Parti diyeceğiz.”

MİTİNG DAHİ YAPAMIYORLAR

Bir muhalif partinin genel başkanının Uşak’a geleceğini ve kendilerine güvenemedikleri için miting dahi yapamadıklarını dile getiren İsmail Güneş, meydanların boş olmadığını, ak gönüllerle dolu olduğunu söyledi. “Bunlar belediyeye neden gelmek istiyorlar?” sorusunu soran AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, “Üç koyup beş almaya alışmışlar. Belediye imkanlarından faydalanmak için tüm güçlerini harcıyorlar. Onlarla bizim farkımız, biz halkın hizmetkarı olarak geliyoruz, onlar üç koyup beş almak için geliyorlar.” ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: UŞAK HABER