Başkan Çakın: Makam odası değil bina inşa ettik, kapımız herkese açık

GİRİŞ

Uşak Belediye Başkanı ve AK Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Çakın, katıldığı bir televizyon programında muhalefetin gündem oluşturmaya çalıştığı makam odası konusuna son noktayı koydu.

Bir izleyiciden gelen soruyu yanıtlayan Başkan Mehmet Çakın, “İsteyen herkese kapımız açıktır. Şahsımla alakalı olarak herhangi bir şekilde lüks veya şatafat için bir şey yapmayacağımı zaten beni tanıyanlar bilir. Bu konuda herkes müsterih olabilir. Siyasi bazı hedefler veya beklentiler doğrultusunda bu gibi söylemlerde bulunmanın da insanları yanıltmanın da son derece yanlış olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.” dedi.

Kentsel Dönüşüm TOKİ olarak ifade edilen bölgede devlet eliyle çok büyük bir dönüşüm hamlesinin hayata geçirildiğini vurgulayan Başkan Çakın, belediye binasının şimdiki yerine bölgenin canlanması için taşındığını hatırlattı. Geçici olarak taşınan Çarşamba Pazarı’nın olduğu alanın da aslında belediye binası yapımı için ayrıldığının altını çizen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın önemli konulara değindi, bir de davette bulundu.

“MEVCUT BLOKLARA TAŞIDIK; YENİ BİR BİNA İNŞA EDEREK BÜYÜK PARALAR HARCAMADIK”

Gereksiz bir harcama yapmamak adına sıfırdan yeni bir belediye binası inşa etmediklerine işaret eden Başkan Çakın, “Boşuna çok büyük paralar harcamayalım. Onun yerine burada belediyemizce alınmış olan dört tane blok var ve bu bloklardan iki tanesini kullanalım istedik. Tabi bu bloklar ofis olarak kullanılmak amacıyla yapılmıştı. Biz de çok cüzi bir bedelle tadilat yaparak önce A bloğumuzu hizmete soktuk, ardından B bloğumuza taşınarak bütün belediye binamızı taşımış olduk.” dedi.

“İKİ BİNA BİRBİRİNE BAĞLANDI”

Uşak Belediyesi’nin aynı valilik gibi şehrin hizmet anlamında en önemli binalarından olduğunu dile getiren Başkan Çakın, “Şehrimize yakışır bir belediye hizmet binası olması açısından ve özellikle de vatandaşlarımızın konforlu bir şekilde hizmet alması için bu iki binamızın birbirine bağlanması gerekiyordu. Zira dar bir kapıdan bu binaya giren vatandaşlarımız bir binada işi bittikten sonra diğer binada da işi varsa, yağmurda, karda, kışta diğer binaya geçmek zorunda kalıyor ve ciddi bir sıkıntı yaşıyorlardı. Biz de vatandaşlarımızın iyi bir hizmet alması için bu iki binayı bağlayan ayrı bir bina inşa ettik.” dedi. Çakın, binaların ofis olarak planlanması nedeniyle özellikle kente gelen üst düzey ziyaretçilerin ve ekiplerinin 5. katta yer alan makam odasına çıkarken bir kargaşa yaşandığını hatırlattı. Başkan Çakın, şehri temsil eden belediye binasının artık gelen misafirlere de iyi bir ev sahipliği yapabildiğini söyledi.

“ALGI ÜRETENLERE BAŞKAN ÇAKIN’DAN ÇAY DAVETİ”

Sosyal medya başta olmak üzere birçok yöntemle algı çalışmaları yapıldığını kaydeden Uşak Belediye Başkanı ve AK Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Çakın, “Burada da sanki biz bir bina inşa etmemişiz de, sadece bir makam odası inşa etmişiz gibi; bilip bilmeden, görmeden tevatürler üretiliyor. İftira boyutuna gelen bazı propagandalar yapılıyor. Halbuki bizim yaptığımız yer faaliyette. Buyursun gelsinler. Biz vatandaşlarımızı şu an çok daha konforlu bir alanda karşılıyoruz. Danışmamızda vatandaşımızın doğru yönlendirmesini yapıyoruz ve oradaki beyaz masalarımızda sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Bir binada işi bittikten sonra diğer binamıza hava koşullarından etkilenmeden geçmesini sağlıyoruz.” diye konuştu.

“İNSANLARI YANILTMAK DOĞRU DEĞİL”

Yapının diğer kısmı için de değerlendirmede bulunan Çakın, “Yine gelen misafirlerimizi ağırladığımız, bunu son derece rahatlıkla söyleyebiliyorum; mütevazi bir yer inşa ettik. Eğer lambaların tuşa basıldığında yanmasını, perdelerin düğmeye basıldığında otomatik olarak açılmasını çok üst düzey ve büyük bir şatafat olarak görüyorlarsa ben buna sadece gülüp geçerim. Kim arzu ediyorsa, vatandaşlarımızdan veya bu iddialarda bulunanlardan, bir çayımı kahvemi içmeye belediyemize gelebilirler. Malum ben şu an seçim dolayısıyla çok yoğun bir tempo içerisindeyim. Arkadaşlarımız orada. ‘Ben başkanın odası gerçekten de dedikleri kadar lüks müymüş yoksa şehrimize yakışır mütevazi bir makam odası mı’ diye merak ettim diyenlere, belediyedeki arkadaşlarımız hem o binayı hem de benim şu an kullandığım odayı gösterir. Kapılarımız açık. Bu konuda herkes müsterih olabilir. Beni tanıyanlar bilir, ben vatandaşın bir kuruşunun bile boşa harcanmaması konusunda son derece dikkatli ve özenli birisi olarak, şahsımla alakalı lüks veya şatafat için bir şey yapmam. Siyasi bazı hedefler veya beklentiler doğrultusunda bu gibi söylemlerde bulunmanın da insanları yanıltmanın da son derece yanlış olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

YAPILAN İŞ NEYDİ?

Uşak Belediyesi, birbirinden bağımsız iki ayrı binayı, orta kısma kazandırılan yapı ile birleştirmişti. Bir tarafında danışma, beyaz masa ve İŞKUR Ofisi bulunan ortadaki binanın diğer kısmındaysa fuaye alanı, toplantı odası, görevli odaları ve bir tane de makam odası bulunuyor. Vatandaşların tek bir noktadan girişi sağlanan; bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere üç ayrı bölümden oluşan bina ile işleyiş daha düzenli ve birleşik bir yapıya kavuşturulmuştu.

KAYNAK: UŞAK HABER