Başkan Çakın; Murat Dağı'nın korunması konusunda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz

GİRİŞ

Habertürk ana haber bülteni sunucusu gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un sorularını cevaplayan Uşak Belediye Başkanı ve AK Parti başkan adayı Mehmet Çakın, Murat Dağı konusuna değindi ve Uşak’ı bekleyen kuraklık sorunu ile alakalı neler yapacaklarını anlattı.

Murat Dağı’nda altın çıkarılmasına karşı direndiklerini vurgulayan Başkan Çakın’ın açıklamalarından satırbaşları haberimizde.

MURAT DAĞI İÇİN MÜCADELE ETTİK

Açıklamasının devamında Mehmet Çakın “Bunun yanında kuraklık her geçen gün kapımızın önünde. Bizim tek bir su kaynağımız Murat Dağımız var. Hem biz Murat Dağ'ın korunması konusunda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Burada altın aranması ile ilgili bazı faaliyetlere karşı Uşak Belediyesi olarak da defalarca davalara müdahil olduk, taraf olduk. Bu konu ile alakalı çalışmalarımızı bundan sonra da sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bu noktada gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un “Hükümetle ters düşmüyor musunuz?” sorusunu Başkan Çakın şu şekilde yanıtladı:

“Hayır biz zaten burada olması gerekeni iddia ediyoruz. Nihayetinde ÇET raporları da Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar da olumsuz olarak geldi ve neticelendi. Böyle olduğu için biz bunların takipçisi oluyoruz. Sadece gözden bir şey kaçmaması konusunda yakın takip yapıyoruz. Çünkü bizim tek su kaynağımız Murat Dağı. Bunun korunması konusunda çok fazla hassasiyet gösteriyoruz. Burada şu anki mevcut barajımız olan Küçükler Barajımıza daha fazla suyun Murat Dağından sağlıklı bir şekilde erişmesi konusunda Devlet Su İşleri ile birlikte yatırımlar gerçekleştiriyoruz.

Şu an ikinci bir baraj yatırımı konusunda yani Gökkaya barajının yapılması konusunda yine bakanlıkla birlikte çalışmalarımız var. Katı atıklarla alakalı olarak da mevcuttaki arıtma tesisimizin kapasitesini artıma noktasında DSİ ile bir çalışmamız var.”

YENİ YAĞIŞ SİSTEMİNE GÖRE YENİ SİSTEM

Yağış sisteminin değiştiğini ve kendilerinin de buna göre yeni projeler geliştirdiklerini ifade eden Başkan Çakın

“Artık siz de biliyorsunuz, yakından takip ediyorsunuz yağışlar eskisi gibi değil. Yağışlar düzenli bir yağış şeklinde yağmıyor. Mevsim normalleri gibi yağmıyor. Kısa süre içerisinde afet şeklinde şiddetli yağışlar yağıyor. Bu böyle olunca da artık yapılacak yatırımların da şekli, miktarı ve yönteminin de değişmesi gerekiyor. Biz de bu dönemdeki elde etmiş olduğumuz veriler çerçevesinde yeni dönemle ilgili olarak İller Bankası ile de gerekli görüşmeleri yaparak yeni dönemde Uşağımızdaki ki afet şeklindeki yağışlarda zarar görmemesi açısından özellikle yüksek kesimlerden gelen yağışların bir noktada buluşmak yerine şehrin farklı noktalarına dağılması konusunda ciddi bir altyapı çalışması gerçekleştireceğiz.” dedi.

KAYNAK: UŞAK HABER