Başkan Çakın'dan hızlı tren açıklaması: “Tren istasyonu şehir merkezine gelecek”

GİRİŞ

Habertürk TV ana haber bülteninde konuşan Uşak Belediye Başkanı ve AK Parti Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Çakın yeni hızlı tren projesi ile alakalı önemli bilgiler verdi.

Mehmet Akif Ersoy’un sorularına yanıt veren Başkan Mehmet Çakın, hızlı trenin Uşak’ta bir durağının olduğunu açıkladı ve detaylardan bahsetti.

Peki yeni hızlı tren nereden geçecek ve proje ne zaman hizmete girecek. Başkan Mehmet Çakın’ın konu ile alakalı verdiği cevaplar haberimizde.

2027’DE TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Başkan Mehmet Çakın 2027’de tamamlanması öngörülen hızlı tren proje ile alakalı şu açıklamaları yaptı:

“Yeni dönemde şehrimizin içerisinden geçen bir tren yolumuz var. Hızlı tren projesi İzmir - Ankara hızlı tren projesi bizim için çok önemli. 2027 yılında bitirilmesini öngörüyoruz. Hızlı tren Uşak’a uğruyor. Biz ve vekillerimiz Ankara'da bakanlığımızla uzun görüşmeler neticesinde çok güzel bir çalışma yaptık.

Şehrin yaklaşık 10 kilometre dışından geçmesi öngörülen hızlı tren ve tren istasyonu şehir merkezine aynı Avrupa'daki şehirler gibi artık Uşak'taki tren istasyonu şehir merkezine gelecek. Şehre girmeden hemen önce yeraltına inecek, yeraltından yaklaşık olarak 6 kilometre boyunca şehir merkezinde yeraltından geçecek. İstasyon yeraltında olacak ve şehrin içerisine geçtikten sonra tekrar yeryüzüne çıkıp İzmir istikametine ya da Ankara istikametine devam edecek trenlerimiz bunu şöyle bir avantajı olacak şehrimizi ikiye bölen pek çok hemzemin olan bu tren yolunu artık biz elden geçireceğiz.”

“ŞEHRİ İKİYE BÖLEN HEMZEMİNLERDEN KURTULACAĞIZ”

Başkan Çakın hızlı trenin yer altından geçmesi ile üst bölümde kalan kısımların ne olacağını ise şöyle açıkladı:

“Belediye olarak burayı tamamen bisiklet yolu ve yaya yoluna dönüştüreceğiz. Böylelikle hem hemzeminlerden kurtulmuş olacağız. Şehri bölen hemzeminlerden kurtulmuş olacağız, hem de burayı bisiklet ve yaya yolu haline getirmiş olacağız. Uşak’ta hızlı trenin bir istasyonu olacak. Uşak’ta tek istasyon merkezinde tek istasyon olacak. Böylelikle insanlarımız da tekrar bir daha vasıtaya binmeye gerek kalmaksızın direkt şehir içerisinde trenden inip veya binme şansını elde etmiş olacak. Bizim için çok önemli bir proje.”

KAYNAK: UŞAK HABER