Devletin sosyal yardımları seçim rüşveti! Yalım'ın pideleri ve erzak kolileri hayır hasenat

Devletin sosyal yardımları seçim rüşveti! Yalım'ın pideleri ve erzak kolileri hayır hasenat
GİRİŞ

CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım’ın , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardımları seçim rüşveti olarak tanımladı.

NOW TV’de yaptığı açıklamalarında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardımları vatandaşın oyunu satın almak için verilmiş rüşvetler olarak tanımlayan Özkan Yalım kendisinin seçim çalışmaları kapsamında Uşak sokaklarında bizzat dağıtımını yaptığı pide ve Hacı Gedik Hanında dağıtılan erzak kolilerini unuttu.

y2.jpg

KİMSENİN OYU SATILIK DEĞİLDİR

NOW TV’de İlker Karagöz’e konuk olan CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım şu açıklamayı yaptı:

“Şimdi ben size yaşadığımız bir olayı anlatmak istiyorum. Özellikle tüm Türkiye'deki ve özellikle Uşak'taki vatandaşlarımıza. Kendi ekibimde bile çalışan iki tane arkadaşıma AK Parti ilçe merkezinden telefon geldi. Bundan iki hafta önce. Dendi ki telefonda hatta bunun kaydı da var- Sayın Cumhurbaşkanımızın ve de Sayın Belediye Başkanımızın listesindesiniz. 2500 TL para yatıracağız hesabınıza veya PTT'ye diye. Ve de bunu yaptılar. Bunu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı üzerinden yatırmışlar. Aynen şunu söylüyor. Biz destek istiyoruz diye. Bunlar bizim telefonlarımızda kayıtlı.

Ben buradan da Uşaklı vatandaşlarıma sesleniyorum. Özellikle Türkiye'deki tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. Hiç kimsenin oyu satılık değildir. Siz sadece bunu yaparaktan birilerinin oyunu satın almaya çalışıyorsunuz.” İfadelerini kullandı.

y1.jpg

DAĞITILAN PİDE VE KOLİLER RÜŞVET DEĞİL Mİ?

Yalım’ın bu açıklamaları sonrasında bazı vatandaşlar, seçim çalışmaları kapsamında Uşak sokaklarında bizzat kendi elleriyle dağıttığı Ramazan Pidelerinin ve Hacı Gedik Hanında dağıtılan erzak kolileri seçim rüşveti olmuyor mu diye sordu.

y3.jpg

y5.jpg

y4.jpg

KAYNAK: UŞAK HABER