Fatih Karahan Merkez Bankası Başkanlığı görevine atandı

Fatih Karahan Merkez Bankası Başkanlığı görevine atandı
GİRİŞ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığı görevine, Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Merkez Bankası Başkanlığı görevine, Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atandı.

Uşaklı eğitimciler Prof. Dr. Servet Karahan ile Op. Dr. Hatice Karahan’ın büyük oğlu olan Fatih Karahan, Merkez Bankası Başkan Yardımcı görevini yürütüyordu.

FATİH KARAHAN'IN ÖZGEÇMİŞİ

Eskişehir'de 1982 yılında doğan Fatih Karahan, 2006'da Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu. Karahan, 2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi'nde ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

Çalışma hayatına 2012'de New York Merkez Bankası'nda ekonomist olarak başlayan Karahan, 2022 yılına kadar söz konusu kurumda İş gücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve Para Politikası Danışmanı olarak görev yaptı.

Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev yapan Karahan, 2022'de Amazon'da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı. Karahan, Kasım 2022'de Amazon'da başekonomistlik görevine atandı.

Karahan, 28 Temmuz 2023'te Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanmıştı.

TEBRİK MESAJLARI

Durmuş Yılmaz’dan sonra Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanan ikinci Uşaklı olan Fatih Karahan'ı Uşak’ın önde gelen isimleri tebrik etti.

Uşak’ın önde gelen isimlerinin sosyal medyadan yayımladıkları tebrik mesajlarından bazıları.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş: ”Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Hemşehrimiz Fatih Karahan‘a yeni görevinde başarılar diliyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.”

AK Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan, Uşak Karahallı’lı Hemşehrimiz Fatih Karahan‘ı tebrik ediyor, yeni görevinde muvaffakiyetler diliyorum."

Uşak Belediye Başkanı ve AK Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Çakın: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan hemşehrimiz Fatih Karahan'a yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum."

AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar: "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına Fatih Karahan atanmıştır. Hemşehrimiz Fatih Karahan’a yeni görevinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba: “Merkez Bankası’nın yeni başkanı ve 2. Uşaklı başkanı olan Fatih Karahan'ı tebrik eder, görevinde başarılar dilerim. Bilimin ve doğru ekonomik adımların ışığında, bağımsız bir başkanlık dönemine sahip olmasını umuyorum.”

CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım: " Adı birçok skandala karışan Hafize Gaye Erkan’ın Nerkez Bankası'ndan istifasının ardından, hemşehrimiz Fatih Karahan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yeni başkanı olarak atanmıştır. Birlikte milletvekilliği yaptığımız ağabeyim Sayın Durmuş Yılmaz'dan sonra Uşak'ın çıkarmış olduğu ikinci Merkez Bankası Başkanı olmuştur. Kendisini tebrik eder başarılarının devamını dilerim."

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selim Kandemir: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Hemşehrimiz Fatih Karahan‘a yeni görevinde başarılar diliyorum."

KAYNAK: UŞAK HABER