Finlandiya Büyükelçisi Uşak halılarını öve öve bitiremedi

Finlandiya Büyükelçisi Uşak halılarını öve öve bitiremedi
GİRİŞ

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Pirkko Mirjami Hamalainen son açıklamasında Uşak halılarını övmekle bitiremedi ve Uşak halısı satın almak için en önemli noktanın ne olduğunu açıkladı.

Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Pirkko Mirjami Hamalainen, Türkiye’ye ilk gelişinde halı aldığını belirtti. Görev süresince Uşak ve İstanbul’u ziyaret ettiğini söyledi. Uşak halılarını çok beğendiğini ve bir tane daha almak istediğini ifade etti.

UŞAK HALKININ MİSAFİRPERVERLİĞİNİ VURGULADI

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Pirkko Mirjami Hamalainen seneler evvel Türkiye’ye geldiğini ve Uşak’tan halı aldığını ifade etti. Görevdeykende Uşak ve İstanbul’u gezme şansı yakaladığını ifade eden Hamalainen, Uşak halılarına ve Uşaklıların misafirperverliklerine övgüler yağdırdı.

Hamalainen, Uşak’ta kendisine gösterilen ilgi ve alakadan çok memnun kaldığını dile getirdi. Uşak halkının misafirperver ve sıcakkanlı olduğunu vurguladı. Uşak’tan halı almak için sipariş vermek gerektiğini öğrendiğini, ancak bunu yapamadığını söyledi. Daha önce Uşak halılarını incelediğini, çok kaliteli ve güzel olduklarını, bir an önce bir tane daha almak istediğini belirtti. Uşak halılarının kendisine Türkiye’yi hatırlatacağını ifade etti.

UŞAK’A PROJE İÇİN GELMİŞTİ

Hamalainen, Uşak’a geçtiğimiz sene aralık ayında bir proje kapsamında gelmişti. Uşak ile Finlandiya’nın Paimio şehri arasında “Sürdürülebilir Gelecek için İş Birliği Ortaklıklar Yoluyla Tekstil Sektörünün Yeşil Dönüşümünü Hızlandırmak” isimli bir proje için Uşak’a gelen büyükelçi burada Uşak halıları ile tanışmıştı. Bu projenin amacı, tekstil sektöründe döngüsel ekonomiye geçiş için iki kent arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı olduğunu söylenmişti.

KAYNAK: UŞAK HABER