Hazine ve Maliye Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alıyor! Uşak’ın kontenjanı ve şartlar belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alıyor! Uşak’ın kontenjanı ve şartlar belli oldu
GİRİŞ

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 400 memur alımı ilanı açıldı. Başvuru şartları ve giriş sınavları ile alakalı bilgilerin de verildiği ilanda Uşak’a ayrılan kontenjan da belli oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 400 Defterdarlık Uzman Yardımcısı alımı yapacak.

Adaylar, KPSS puanlarına göre giriş sınavına katılabilecekler. Memur alımları için başvuru şartları Uşak’a ayrılan kontenjan sayısı açıklandı.

GİRİŞ SINAVI NASIL OLACAK?

Bakanlık, personel alımı için yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı bir giriş sınavı düzenleyecek. Yazılı sınav, test usulünde tek oturumda 27 Nisan 2024 Cumartesi günü Ankara’da yapılacak. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, sözlü sınava çağrılacaklar.

Giriş sınavının tüm aşamalarına ilişkin bilgiler, Kariyer Kapısı Platformu (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden duyurulacak. Adaylar, bu platformdan başvuru yapabilecek, başvurularını güncelleyebilecek, iptal edebilecek ve sınav sonuçlarını takip edebilecekler.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Uşak’ta giriş sınavına başvurmak isteyen adayların, 15 Mart 2024 tarihine kadar aşağıdaki genel ve özel şartları sağlamaları gerekiyor:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
  • 2024 yılının 1 Ocak tarihi itibarıyla 35 yaşından büyük olmamak (1 Ocak 1989 ve sonrası doğanlar başvurabilir),
  • Başvuru süresi içinde başvuru yapmak,
  • ÖSYM tarafından 2022 veya 2023 yıllarında yapılan KPSS’ye girmiş ve belirtilen puan türlerinden en az 65 puan almış olmak.

Bakanlık, personel alımı ile ilgili detaylı bilgi ve duyuruları Kariyer Kapısı Platformu üzerinden yayınlayacak.

UŞAK’TA KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Bakanlığın açıklamış olduğu ilan metninde Uşak’ta hangi yerlere kaç kişi alınacağı da belli oldu. Buna göre Uşak’a 2 kontenjan verildi. İşte o kontenjanların alınacağı yerler:

  • Eşme Malmüdürlüğü 1 kişi
  • Sivaslı Malmüdürlüğü 1 kişi

KAYNAK: UŞAK HABER