İçişleri Bakanlığı personel alımı yapacak, Uşak’a ayrılan kontenjan sayısı belli oldu

İçişleri Bakanlığı personel alımı yapacak, Uşak’a ayrılan kontenjan sayısı belli oldu
GİRİŞ

İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere toplam 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Peki Uşak’ta kaç kişi alınacak?

İçişleri Bakanlığı, 2024 yılı için toplam 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 26 Nisan 2024 tarihine kadar e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Bu kapsamlı alım, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi uyarınca gerçekleştirilecek ve adaylar, ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre değerlendirilecek.

UŞAK İÇİN AYRILAN KONTENJAN VE BAŞVURU DETAYLARI

Uşak iline özel olarak ayrılan kontenjan sayısı 6 olarak belirlendi. Bu pozisyonlar, lisans mezunları için KPSS P3 ve ön lisans mezunları için KPSS P93 puan türleri ile doldurulacak. Adayların başvuruları, KPSS’den aldıkları puanın yanı sıra tercih sıralamalarına göre de değerlendirilecek. İçişleri Bakanlığı, alım yapılacak pozisyonların en fazla dört katı kadar adayı değerlendirmeye alacak. Bu, adayların rekabetçi bir süreçte en iyi şekilde değerlendirileceği anlamına geliyor.

UŞAK’TA HANGİ ALANLARA ALIM YAPILACAK?

Büro personeli için ayrılan 3 kontenjan, lisans mezunları için KPSS P3 ve ön lisans mezunları için KPSS P93 puanları ile doldurulacak. Çağrı karşılama personeli pozisyonları için de yine 3 kontenjan ayrılmış olup, bu pozisyonlar için KPSS P93 puanı gerekmekte.

Son başvuru tarihi olarak belirlenen 26 Nisan 2024’e kadar adayların başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Bu tarih, adaylar için bir dönüm noktası olacak ve İçişleri Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatlarında kariyer yapma fırsatı sunuyor.

Uşak’ta yaşayan ve uygun niteliklere sahip olan adaylar için İçişleri Bakanlığı’nın bu alımı, kariyerlerini ilerletmek ve kamu hizmetine katkıda bulunmak için mükemmel bir fırsat.

icisleribakanligi-personle-alimi.jpg

KAYNAK: UŞAK HABER