MEB personeli alımı yapacak! Uşak’ın kontenjanı açıklandı

MEB personeli alımı yapacak! Uşak’ın kontenjanı açıklandı
GİRİŞ

Milli Eğitim Bakanlığı, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2024/3 tercihleri aracılığıyla 81 ilde 490 büro personeli istihdam edecek. Peki Uşak’a ne kadar kontenjan ayrıldı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni personel alım ilanı açıklandı. 81 ilden 490 personel alınacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar, 25 Ocak 2024 tarihine kadar ÖSYM’nin internet sitesinden tercihlerini yapabilecekler.

Alım yapılacak iller arasında da Uşak da var. Uşak’a ayrılan kontenjan, alım yapılacak branşlar ve aranan şartların detayları haberimizde.

HANGİ BRANŞLARDA ALIM YAPILACAK?

MEB, 490 büro personeli dışında, farklı branşlarda da memur alımı yapacağını açıkladı. Bu branşlardan bazıları ve kontenjanları şu şekilde:

  • Mühendis (İnşaat, Makine, Elektrik - Elektronik): 32 kişi
  • Hemşire: 150 kişi
  • Diyetisyen: 20 kişi
  • Avukat: 3 kişi

BÜRO PERSONELİ ALIMI İÇİN HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

Büro personeli alımı için başvuracak adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre genel şartları taşımaları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, askerlikle ilişiği bulunmamaları gerekiyor. Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmaları, 2022 KPSS’den herhangi bir puan türünden puan almış olmaları da şartlar arasında.

Büro personeli alımı için ayrıca, önlisans mezunu olmak ve belirli nitelik kodlarına sahip olmak da gerekiyor. Nitelik kodları ve mezun olunması gereken programlar şunlar:

  • 3001: Herhangi bir önlisans programı
  • 3003: Adalet önlisans programı veya Adalet Meslek Yüksekokulu
  • 3173: Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İşletme- Muhasebe önlisans programları
  • 3183: İnsan Kaynakları, Personel Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi önlisans programları
  • 3254: Bilgi Yönetimi, Bilgi Yönetimi (İnternet), Bilişim- Yönetim önlisans programları

UŞAK’TA KAÇ KİŞİ ALINACAK?

MEB, büro personeli alımı için 81 ilde farklı sayılarda kontenjan belirledi. Yapılan açıklama ile Uşak’ın kontenjanı da belli oldu. Buna göre Uşak’tan 5 kişi alınacak. Gerekli şartlara sahip olanlar 25 Ocak 2024 tarihine kadar ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden tercihlerini yapabilecekler.

TERCİH KLAVUZU İÇİN TIKLAYIN

KAYNAK: UŞAK HABER