Mehmet Akif Ersoy Özkan Yalım’a sordu, “Sağlık sorununu siz nasıl çözeceksiniz?”

Mehmet Akif Ersoy Özkan Yalım’a sordu, “Sağlık sorununu siz nasıl çözeceksiniz?”
GİRİŞ

Haber Türk TV’de Mehmet Akif Ersoy’un programına katılan CHP Uşak Belediye Başkan adayı Özkan Yalım’ın sağlık alanındaki vaatleri ve açıklamaları herkesi şaşırttı.

Yeni dönem için ortaya koyduğu projeler birer birer elinde patlayan Özkan Yalım şimdi de Uşak’ta sağlık sorununu ortadan kaldıracağını iddia etti.

RANDEVU SORUNU İÇİN NE YAPACAK?

Programda Uşak’taki hastane sorununu dile getiren Özkan Yalım şu ifadeleri kullandı:

“En önemli sorunumuz Mehmet Akif Bey. Uşak'ta geçmişte 2 tane devlet hastanesi vardı. Maalesef ikisi de yıkıldı. Yerleri de merkezdeydi yani Uşak'ın merkezindeydi. Bir hastane yapıldı bu gördüğünüz hastane. İlk baştan biz devlet hastanesi diye tahmin ediyorduk ve biliyorduk. Ama gördüğünüz gibi Uşak araştırma hastanesi oldu.

Yani eğitim hastanesi oldu. Üniversitenin eğitim hastanesi oldu. Bu sebepten dolayı yeterli uzman doktorumuz ve doktorumuz olmadığından dolayı gördüğünüz üzere yılbaşından önce bir vatandaşımız randevu talep ediyor. Ve de Mayıs ayına Mayıs'ın sonuna randevu veriliyor.

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy randevu sorunlarından bahseden Yalım’a randevularda ülke genelinde bir sorun olduğunu ima ederek “Randevularla ilgili genel bir problem var galiba.” dedi. Yalım ise “Ama Uşak'ta bu çok had safhada. Çünkü yeterli potansiyel yok. Yani doktor potansiyelimiz yok. Uzman doktorumuz yok.” İfadelerini kullandı.

“FAHRETTİN KOCA’YLA 2 DÖNEM ÇALIŞTIM”

Hastanelerin Belediyeye ait olmadığını Sağlık Bakanlığına bağlı olduğunu ifade eden Gazeteci Mehmet Akif Ersoy Yalım’a “Bunu siz nasıl çözeceksiniz? Bu sizinle ilgili bir şey değil, Sağlık Bakanlığının çözmesi gerekiyor” sorusunu yöneltti.

Şöyle çözeceğiz. Tabii ki ben Sayın Fahrettin Koca’yla da birlikte çalıştım iki dönem. Eski devlet hastanemiz olan 4 yoldaki ana devlet hastanemizin olduğu yer hala müsait boş. Yıkıldı yeri müsait. Ben Sayın Bakan'la gerekiyorsa en üst makama kadar gidip Uşak devlet yeni bir devlet hastanesi ama gerçekten devlet hastanesi yapılmasıyla alakalı elimden gelen bütün desteği vereceğim. Belediye imkanlarını da zorlayaraktan bunun binanın yapılmasına kadar gereken desteği tüm gücümüze yapacağız.”

KAYNAK: UŞAK HABER