Meteoroloji açıkladı: Uşak’ta karın yağacağı gün belli oldu

Meteoroloji açıkladı: Uşak’ta karın yağacağı gün belli oldu
GİRİŞ

Uşak soğuk bir haftaya daha başladı. Meteoroloji Gelen Müdürlüğü yaptığı açıklama ile kentte karın yağacağı günü duyurdu.

Uşak’ta önümüzdeki hafta hava durumu oldukça değişken olacak. Bugün hava çok bulutlu ve sıcak bir gün bekleniyor. Sıcaklık en düşük -1 dereceye, en yüksek 4 dereceye kadar çıkacak. Nem oranı ise %51 ile %77 arasında değişecek.

Uzmanlar önümüzdeki günlerde kar ve sisli hava ile alakalı vatandaşa uyarıda bulundu. İşte güncel sıcaklık verileri.

SİSLİ HAVAYA DİKKAT

Salı, Çarşamba ve perşembe günü hava sisli olacak. Sis, görüş mesafesini düşürdüğü için trafik kazalarına yol açabiliyor. Bu nedenle, sürücülerin hızlarını azaltmaları, farlarını yakmaları ve araçlarının bakımlarını yaptırmaları tavsiye edilir. Ayrıca, sisli havalarda uçak seferlerinde aksamalar yaşanabileceği için, seyahat edecek olanların havayolu şirketleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.

Sıcaklık değerlerine bakacak olursak 23 Ocak Salı günü sıcaklık en düşük -4 dereceye, en yüksek 9 dereceye kadar çıkacak. Nem oranı ise %33 ile %55 arasında değişecek. Çarşamba günü ise hava daha açık ve sıcak gelecek. Sıcaklık en düşük -3 dereceye, en yüksek 9 dereceye kadar çıkacak. Nem oranı ise %25 ile %52 arasında değişecek. Perşembe günü ise hava daha karlı ve yağışlı olacak. Sıcaklık en düşük -2 dereceye, en yüksek 5 dereceye kadar çıkacak. Nem oranı ise %40 ile %78 arasında değişecek.

CUMA GÜNÜ KAR GELİYOR

Cuma günü ise hava daha soğuk ve kar yağışlı olacak. Bu nedenle, vatandaşların dona karşı bitkilerini ve hayvanlarını korumaları önerilir. Cuma günü sıcaklık en düşük -2 dereceye, en yüksek 4 dereceye kadar çıkacak. Nem oranı ise %67 ile %90 arasında değişecek.

KAYNAK: UŞAK HABER