Meteorolojiden Uşak için uyarı! Çok şiddetli geliyor

Meteorolojiden Uşak için uyarı! Çok şiddetli geliyor
GİRİŞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Uşak için fırtına ve sağanak yağış uyarısı yaptı. Yarından itibaren başlayacak olan fırtına tüm Ege bölgesinde etkisini gösterecek.

Türkiye, iklim değişikliğinin sonuçlarıyla boğuşurken, Ege Bölgesi’nde hava durumu tehlike sinyalleri veriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Denizi ve çevresindeki iller için fırtına ve sağanak yağış uyarısında bulundu.

Uşak için de fırtına ve yağış alarmı verildi. Uzmanlar önlem alınması gerektiğini ifade ediyorlar. Meteorolojinin konu ile alakalı yapmış olduğu açıklama haberimizde.

DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUN!

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, yaptığı açıklamada, yarın (salı) sabah saatlerinden itibaren Ege Denizi’nde güneyli yönlerden esmeye başlayacak rüzgarın, 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceğini duyurdu. Fırtınanın, öğlen saatlerinde etkisini kaybedeceği belirtildi. Fırtınanın, deniz ulaşımında aksama, dalga yükselmesi, deniz kabarması gibi olumsuzluklara neden olabileceği vurgulandı. Denizcilerin ve Ege Bölgesindeki illerde yaşayanlar hem dikkatli hem de tedbirli olmaları istendi.

SAĞANAK YAĞIŞ SEL VE HORTUM RİSKİ TAŞIYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da, Ege Bölgesi’nde yarın gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Özellikle Muğla’da yağışların kuvvetli, çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı tahmin edildi. Yağışların, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi doğal afetlere yol açabileceği uyarısı yapıldı. Vatandaşların ve yerel yönetimlerin bu olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmaları gerektiği bildirildi.

Ege Bölgesi, son zamanlarda sık sık fırtına, hortum gibi doğa olaylarıyla gündeme gelmişti. Bu olaylar, iklim değişikliğinin etkilerinin arttığını gösteriyor. Uşak’ta yaşayan vatandaşlar, özellikle yarın için hava durumunu yakından takip etmeli ve meteorolojik uyarılara kulak vermelidir.

KAYNAK: UŞAK HABER