Muhammet Gür: CHP’nin ülkeyi yönetmek gibi bir iradesi yok

Muhammet Gür: CHP’nin ülkeyi yönetmek gibi bir iradesi yok
GİRİŞ

2024 yerel seçimi için Uşak Belediye Başkanı olmak için İYİ Parti’den aday gösterilen Muhammet Gür, canlı yayında seçimin kaderini belirleyecek önemli açıklamalarda bulundu.

2019 yerel seçimlerinde muhalefetin ortak adayı olarak girdiği başkanlık yarışını kıl payı farkla AK Parti adayı Mehmet Çakın’a kaptıran Muhammet Gür, 2024 yerel seçimi için ise İYİ Parti’den aday gösterilmişti. İYİ Parti’nin aldığı karar doğrultusunda seçime müşterek katılan İYİ Parti adayı Muhammet Gür, seçime dair önemli açıklamalarda bulundu.

Canlı yayına katılarak 2024 seçimleri için Uşaklılara vaatlerini ve projelerini açıklayan Muhammet Gür bir yandan da üstü kapalı şekilde CHP adayı Özkan Yalım’ı eleştirdi. Kendilerine masa başında kumpas kurulduğunu iddia eden Gür, iktidar partisinden çok muhalefet partisi ile mücadele etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

ANA MUHALEFET O KOLTUKTA ÇOK MUTLU

2023 genel seçimleri için kurulan altılı masada yer alan İYİ Parti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortak aday gösterilmesine tepki göstererek masadan kalkmış ve büyük yankı uyandırmıştı. Meral Akşener daha sonra Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak gösterilmesi üzerine masaya geri dönmüş, ancak ikinci tura kalan seçimi Recep Tayyip Erdoğan kazanmıştı.

Bu döneme atıfta bulunan Muhammet Gür “Herkes bulunduğu alanda çok rahat. İktidar iktidar olmaktan mutlu ve huzurlu. Ana muhalefet partisi de oturduğu koltukta mutlu ve huzurlu. Herkes kendisine bir konfor alanı oluşturmuş ve bu alanı kaybetmek istemiyor.

Ana muhalefetin bugün ülkeyi yönetmek gibi bir iradesi olmadığının farkına vardık. Eğer böyle bir iradesi olsaydı toplumun istediği adaylarla seçime katılırdı. Bu adayların arkasında durup seçimi alabilirdik çok kolay bir şekilde. Ama bu yapılmadı” diyerek ana muhalefet partisinin seçimi kazanmaktan ziyarete bulunduğu alanı korumayı tercih ettiğini ifade etti.