Muhammet Gür: HDP/DEM ve CHP arasındaki bağın günahını fazlasıyla çektik

Muhammet Gür: HDP/DEM ve CHP arasındaki bağın günahını fazlasıyla çektik
GİRİŞ

CHP'de DEM tartışması devam ederken, İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür'ün geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında DEM/HDP ve CHP ile ilgili açıklamaları tekrar akıllara geldi

CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, geçtiğimiz günlerde çok kritik bir açıklama yapmış ve ortalığı karıştırmıştı. Köksal seçildiğinde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapılarının DEM Parti dışında bütün siyasi partilere açık olacağını ifade etmişti.

Köksal’In bu açıklaması bir anda CHP için çok ciddi bir gerilime yol açtı. Açıklamanın ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Köksal’ın açıklamalarını ‘dil sürçmesi’ olarak tanımlaması Köksal’ın ise bunu kabul etmemesi gerilimi iyice artırdı. Tartışma devam ederken Ekrem İmamoğlun’dan da sert bir açıklama geldi. Bu arada tüm bu olaylar İyi Parti Uşak Belediye Başkan adayı Muhammet Gür'ün daha önce yapmış olduğu açıklamaları da gündeme getirdi.

EKREM İMAMOĞLUN’DAN SERT YANIT

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın ortalığı karıştıran o açıklamalarına bir yanıtta İstanbul Belediye Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlun’ndan çok serti bir şekilde geldi. İmamoğlu açıklamasında Köksal’a hitaben kendisine başka bir parti ya da iş bulması gerektiğini ifade etti.

GÜNAHINI BİZ ÇEKTİK

Bu olaylar şu günlerde İyi Parti’nin Uşak Belediye Başkanı olan Muhammet Gür’ün daha önce yapmış olduğu açıklamaları yeniden gündeme getirdi. Gür açıklamasında CHP’nin HDP/DEM ile olan bağının kendilerini yıprattığını ifade etmişti.

İyi Parti Uşak Belediye Başkan adayı Muhammet Gür yapmış olduğu açıklamasında “Hiç tasvip etmediğimiz hiç onaylamadığımız HDP benzeri DEM’le ortağımızın kurmuş olduğu bağ bize sıçrıyor. Bunun günahını bir fazlasıyla çektik. Artık biz özgürüz hür ve müstakiliz” ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: UŞAK HABER