Ramazan heyecanı yaklaşıyor! İlk oruç o tarihte tutulacak

Ramazan heyecanı yaklaşıyor! İlk oruç o tarihte tutulacak
GİRİŞ

Geçtiğimiz günlerde idrak edilen Miraç Kandilinden sonra Ramazan ayının ne zaman başlayacağı merak edilmeye başlandı. 2024’ün ilk sahuruna ne zaman kalkılacak? İlk iftar ne zaman yapılacak?

Ramazan ayı, İslam dünyası için çok özel bir aydır. Bu ayda, oruç tutmak, teravih namazı kılmak, sahur ve iftar yapmak gibi güzel ibadetler vardır. Ayrıca bu ay, Kuran-ı Kerim’in indirildiği ve Kadir gecesinin yaşandığı aydır.

Peki, 2024 yılında Ramazan ayı ne zaman başlayacak ve ne zaman bitecek? İlk oruç ne zaman tutulacak?

2024 RAMAZAN AYI TAKVİMİ

2024 yılı için Ramazan takvimi belli oldu. Buna göre Ramazan, 11 Mart Pazartesi günü başlayıp 9 Nisan Salı günü bitecek. Bu tarihler arasında, Müslümanlar gündüzleri oruç tutacak, geceleri ise teravih namazı kılacak.

2024 senesinin ilk sahuru 10 Mart Pazar gecesinde kalkılacak ve ilk iftar 11 Mart Pazartesi akşamı yapılacak. 9 Nisan Salı günü Ramazan Bayramı’nın ilk günü olacak.

RAMAZAN AYININ FAZİLETİ

Ramazan ayı, Allah’ın rahmeti, mağfireti ve bereketi ile dolu bir aydır. Bu ayda yapılan her ibadetin sevabı kat kat artar. Dini kaynaklara göre bu ayda bir farz ibadet, diğer aylarda yetmiş farz ibadete eşittir. Bu ayda bir nafile ibadet, diğer aylarda bir farz ibadete eşittir.

Bu ayda, kullarına kolaylık sağlayan, onları ibadete teşvik eden yöneticiler de Allah’ın affına ve rızasına nail olurlar. Ramazan ayında, Peygamber Efendimiz, esirleri özgür bırakır, her isteyene verir, her affedeni affederdi. Bu ayda ibadet eden ve hayır işleyenler, bütün yıl boyunca da böyle devam ederler. Ramazan’ı ahiret için bir fırsat olarak değerlendirmek, Allah’ın emirlerine uymak, yasaklarından kaçınmak çok önemlidir.

KAYNAK: UŞAK HABER