Uşak 2024 Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı miktarları açıklandı

Uşak 2024 Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı miktarları açıklandı
GİRİŞ

11 ili etkileyen büyük deprem felaketinden sonra kentsel dönüşüm yeniden gündeme gelmişti. Bu kapsamda verilecek olan kira desteklerinin miktarı açıklandı. İşte Uşak’a verilecek kira desteği…

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem, kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Devlet, deprem riski taşıyan binaların yenilenmesi için vatandaşlara kira yardımı desteği sağlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2024 yılı için kira yardımı miktarlarını açıkladı.

Bakanlık, yeni yılda kentsel dönüşüme katılan vatandaşlara ödeyeceği kira yardımı miktarını arttırdı. Buna göre, kira yardımı miktarı en az bin TL, en fazla 5 bin 500 TL olacak. Ancak, son zamanlarda artan kira fiyatları nedeniyle, vatandaşlar bu miktarları yetersiz buluyor. Peki Uşak’ta bu imkândan yararlanan vatandaşlara ne kadar kira yardımı verilecek?

KİRA DESTEĞİ İLLERE GÖRE DEĞİŞİYOR

Kira yardımı miktarları, illerin nüfus yoğunluğu ve kira seviyesine göre farklılık gösteriyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde kira yardımı miktarı 4 bin 500 TL ile 5 bin 500 TL arasında değişiyor.

Diğer yandan, Adana, Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van gibi illerde kira yardımı miktarı 3 bin 750 TL olarak tespit edildi.

UŞAK İÇİN DESTEK NE KADAR?

Kira yardımı miktarının en düşük olduğu iller de belli oldu. Bu iller arasında Uşak da var. Bu illerde kira yardımı miktarı 3 bin TL olarak açıklandı.

Kira yardımından yararlanmak isteyen vatandaşların, evlerini kentsel dönüşüme dahil etmeleri ya da kentsel dönüşüm bölgesinde oturuyor olmaları gerekiyor. Bunun yanında kira yardımı, bakanlık tarafından aylık olarak hesaplara yatırılıyor.

KİRA YARDIMINA BAŞVURU YOLLARI?

Hak sahiplerinin, riskli olarak belirlenen binalardaki konut ve işyerleri için kira yardımından yararlanabilmeleri için riskli binanın tahliye tarihinden itibaren bir yıl içinde veya riskli binanın yıkım tarihinden itibaren üç ay içinde riskli binanın bulunduğu ildeki Müdürlüğe/Belediyeye başvurmaları gerekmektedir.

Başvurularda A.R.A.A.D. Bilgi Sistemi, İçişleri Bakanlığı Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS) ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile entegre çalışmaktadır ve binanın yıkılıp yıkılmayacağına bu sistem karar vermektedir. A.R.A.A.D. Bilgi Sistemi, kira yardımı başvuruları yapılırken taşınmaza ait Kimlik Bilgileri (Nüfus Cüzdanı), Adres Bilgileri Raporları ve Güncel Taşınmaz Kayıtlarının alınması için kullanılmaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER