Uşak Belediyesi açıkladı: İnşaatlarda sona gelindi! 186 esnaf burada buluşacak…

Uşak Belediyesi açıkladı: İnşaatlarda sona gelindi! 186 esnaf burada buluşacak…
GİRİŞ

Uşak Belediyesi’nin Çarşı Uşak projesi çerçevesinde belediye binasının yanında hizmet verecek geçici dükkanların inşaatı bitmek üzere. Son gelişmelerle alakalı Uşak Belediyesi’nden yapılan paylaşımın detayları haberimizde.

Çarşı Uşak Proje kapsamında belediye binasının yanında geçici pazar yerine dükkanlar yapılmaya devam ediliyor. Bu dükkanlarda tuhafiyeci, şarküteri ve hırdavatçı esnafı hizmet verecek.

Tuhafiyecilerin de olacağı kapalı pazar yerinde tuhafiyeci, katmerci ve hırdavatçılarında içinde olduğu toplam 186 esnafın faaliyet göstereceği bilgisi alındı. Dükkanların içinde mescit ve umumi WC de bulunacak. Yaklaşık 4.300 m² kapalı alanı olan dükkanlar en kısa sürede açılacak. İşte Çarşı Uşak projesinin detayları.

usak-gecici-pazr-yeri-1.jpg

ÇARŞI UŞAK PROJESİ NEDİR?

Çarşı Uşak Projesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteklediği bir projedir. Proje ile Uşak’ın merkezindeki 39.100 metrekarelik alan yenilenecek. Bu alanda Çarşamba Pazarı, ayakkabıcılar çarşısı ve eski garaj yer alıyor. Bu yerler eskimiş ve karmaşık durumda. Proje ile bu yerler modern ve düzenli bir şekilde tasarlanacak. Çarşı Uşak Projesi, Uşak’a yeni bir ticaret ve sosyal yaşam merkezi kazandıracak.

usak-gecici-pazr-yeri-2.jpg

PROJE NASIL YAPILACAK?

Proje, üç etap halinde gerçekleştirilecek. Her etapta farklı bir bölge yenilenecek. Etaplar şöyle:

  • Etap: Çarşamba Pazarı ve eski garajın bir kısmı yenilenecek. Burada yeni bir kapalı pazar yeri, otopark, dükkan ve ofisler yapılacak. Pazar esnafı için yeterli alan sağlanacak.
  • Etap: Eski garajın kalan kısmı yenilenecek. Burada da dükkan ve ofisler yapılacak.
  • Etap: Ayakkabıcılar çarşısı yenilenecek. Burada da dükkan ve ofisler yapılacak.

Proje tamamlandığında, Uşak’ın merkezi daha güzel ve işlevsel olacak. Uşak halkı, yeni çarşıda alışveriş yapabilecek, dinlenebilecek ve sosyalleşebilecek. Çarşı Uşak Projesi, Uşak’ın gelişimine katkı sağlayacak.

KAYNAK: UŞAK HABER