Uşak Belediyesi’nden ev ve süs hayvanı satıcılarına eğitim duyurusu

Uşak Belediyesi’nden ev ve süs hayvanı satıcılarına eğitim duyurusu
GİRİŞ

Uşak Belediyesi yapmış olduğu duyuruda evcil hayvanların bakımı ve korunması ile alakalı bir eğitim programı düzenleyeceğini açıkladı.

Uşak Belediyesi, ev ve süs hayvanı satan kişilere yönelik bir eğitim düzenliyor. Eğitim, hayvanların bakımı ve korunması ile ilgili yasal zorunlulukları içeriyor.

Eğitim 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında verilecek. Eğitimin tarihi ve yeri ile alakalı bilgiler haberimizde.

EĞİTİM TARİHİ VE YERİ

Eğitim, 16 Şubat 2024 Cuma günü, Atatürk Kültür Merkezi 2 Numaralı Salonda gerçekleştirilecek. Eğitim saat 09.00’da başlayacak ve 12.30’da sona erecek. Eğitime katılmak isteyen ev ve süs hayvanı satıcılarının, 14 Şubat 2024 Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar belediyeye dilekçe ile başvurmaları gerekiyor.

EĞİTİMİN AMACI VE İÇERİĞİ

Eğitimin amacı, ev ve süs hayvanı satan kişilerin, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği’ne uygun davranmalarını sağlamak. Bu kanun ve yönetmelik, hayvanların rahat yaşamlarını, iyi ve uygun muamele edilmesini, acı, ıstırap ve eziyet çekmemelerini, mağduriyetlerinin önlenmesini amaçlıyor.

Eğitimde, ev ve süs hayvanı satan kişilerin, eğitim sertifikası alması, işyeri ruhsatı alması, ev ve süs hayvanları satış yerlerinin kuruluş, açılış, ruhsat, çalışma ve denetlenme usul ve esasları, ev ve süs hayvanlarına mikroçip takılması ve kayıt altına alınması, ev ve süs hayvanı alan kişilerin hayvan bakımı konusunda bilgilendirilmesi gibi konular anlatılacak. Eğitimi tamamlayan ev ve süs hayvanı satıcıları, sertifika almaya hak kazanacak. Sertifika, ev ve süs hayvanı satışı yapabilmek için gerekli bir belge olarak kabul edilecek.

Uşak Belediyesi, ev ve süs hayvanı satıcılarını bu eğitime katılmaya davet ediyor. Eğitim, hayvanların haklarını korumak ve hayvansever vatandaşlara daha iyi hizmet vermek için önemli bir fırsat olarak görülüyor.

KAYNAK: UŞAK HABER