Uşak Belediyesi’nden Regaip Kandili için özel program

Uşak Belediyesi’nden Regaip Kandili için özel program
GİRİŞ

11 Ocak'ta idrak edeceğimiz Regaip Kandili münasebeti ile Uşak Belediyesi özel bir program duyurdu. Programın içeriği ve diğer detaylar haberimizde.

Uşak Belediyesi, Üç Ayların Başlangıcı ve Regaib Kandili vesilesiyle Atatürk Kültür Merkezinde özel bir program düzenliyor.

Programa Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Dünya Birincisi Mehmet Bilir, Üsküdar Büyük Çamlıca Camii Müezzini Mustafa Alphayta ve Barbaros Hayrettin Paşa Camii İmam Hatibi Aplcan Çelik katılacak. İşte programın yeri ve saati…

regaip-kandili-1.jpg

PROGRAM ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NDE YAPILACAK

Program, 9 Ocak 2024 Salı akşamı saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi 1 No’lu Salonda gerçekleştirilecek. Programa katılmak isteyenler, ücretsiz biletlerini Atatürk Kültür Merkezi Bilet Satış Noktasından temin edebilirler. Program hakkında daha fazla bilgi almak için Atatürk Kültür Merkezi’nin 0276 227 51 63 numaralı telefonunu arayabilirsiniz.

Uşak Belediyesi, Üç Ayların Başlangıcı ve Regaib Kandili Özel Programı ile vatandaşlara manevi bir ziyafet sunmayı hedefliyor.

regaip-kandili-2.jpg

REGAİP KANDİLİNİN ÖNEMİ NEDİR?

Regaip, dinimizdeki önemli gecelerden biridir ve bol bağış, bolluk, rağbet görme anlamlarına gelen "ragibe" kelimesinden türetilmiştir. Bu özel geceye Regaib adı verilmesinin sebebi, Yüce Allah'ın rahmet, mağfiret ve bereketini diğer zamanlardan daha bol ihsan ettiğine inanılmasıdır. Bu gecede samimi bir şekilde Allah'a yönelenlerin bağışlanacağı umulur ve müminler bunu içtenlikle arzu ederler.

Bunun yanında Regaip gecesi, üç ayların ilki olan Recep ayının başlangıcına da işaret eder. Regaip gecesi zamanla kandil gecesi olarak anılmaya başlanmıştır. Osmanlı Sultanı İkinci Selim zamanında bu gecelere kandil geceleri denmeye başlanmıştır. Kandil gecelerinde camiler güzel bir şekilde aydınlatılır ve her zamankinden daha çok kişi af dilemek ve tövbe etmek için camilere akın eder.

KAYNAK: UŞAK HABER