Uşak Belediyesi'nin Mikrokredi Projesi kadınlara umut ışığı oldu

GİRİŞ

Uşak Belediyesi ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın iş birliğiyle hayata geçirilen mikrokredi projesi, şehirdeki girişimci kadınları güçlendiriyor.

Mikrokredi projesi, Uşak Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışının bir yansıması olarak ortaya çıktı. Projenin amacı, şehirdeki kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını artırmak, israfı önlemek ve yoksulluğu azaltmak.

Proje kapsamında verilen küçük krediler, kadınların iş kurmasına ve gelir elde etmesine olanak sağlıyor. Projeden yararlanan kadınlar konuştu ve bu imkanı kendilerine sağlayanlara teşekkür ettiler.

zumra-kadin-pazari.jpg

KÜÇÜK DESTEKLER BÜYÜK FARK YARATIYOR

Proje sayesinde, girişimci ruha sahip kadınlar, kendi işlerini kurmak ya da geliştirmek için küçük miktarlarda kredi alabiliyorlar. Bu krediler, geri ödeme koşulları ve faiz oranları bakımından uygun şartlara sahip. Ayrıca, kredi alan kadınlara iş kurma, yönetme ve pazarlama konularında eğitim ve danışmanlık hizmeti de veriliyor.

usakli-kadinlar-mikro-kredi.jpg

MİKROKREDİ ALANLAR ÇOK MEMNUN

Mikro krediden yararlanan Fatma Başak, Başak Katmer, ev hamur işlerinin sahibi olduğunu ve Mikrokredi ile pandemiden sonraki zor bir süreçte tanıştığını ifade ediyor. Başak açıklamasında “Benim için o zor süreci kolaylaştırmaya yardımcı oldu. Oradan aldığım küçük bir meblağdı belki ama bana göre büyük bir şeydi. Ham madde malzemelerimi aldım, onları işleyip, imalatını yapıp değerlendirdim, öyle sattım. Büyüttüm yani, büyümeye çalıştım ve gerçekten de çok faydasını gördüm.” dedi.

usak-belediyesi-mikro-kredi-1.jpg

Hayal Güzelliği Salonu çalışanlarından Beyza Hanım, kentte 15 yıldır bu sektörde hizmet vermekte olduklarını dile getirdi ve şu açıklamayı yaptı: “ İşletmemize yeniliklere ihtiyacımız var ve bu esnada Mikrokredi ile tanıştık. Mikrokredi desteğiyle eksiklerimizi tamamlayarak hizmet kalitesini artırdık.”

usak-belediyesi-mikro-kredi-2.jpg

Kahvaltı Dünyası'nın sahibi Gülperi Demirel. Mikrokredi ile tanıştığında aşçı olduğunu ifade ediyor. Mikrokredi'nin sayesinde böyle bir yerin sahibi olduğunu belirten Demirel, “Belediye Başkanımıza çok çok teşekkür ederiz. Bizlere, kadınlara sahip çıktığı için. Zehra Hanım'a da öyle. Bize her türlü konuda yardımcı oldu. Her türlü konuda arkamızda durdu. Bu projeyi getiren Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Çakın'a ve Zehra Kutla'ya teşekkür ederim. Uşak'taki kadınlarımıza destek verdiği için ve bu projeyi şehrimize getirdiği için Belediye Başkanımız Mehmet Çakın'a da çok teşekkür ederim.” dedi.

erafettinsagiroglu-yasam-kerkezi.jpg

DETAYLI BİLGİ İÇİN MİKROFİNANS OFİSİ

Mikrokredi projesinden yararlanmak isteyen kadınlar, Aybey Mahallesi’nde bulunan Şerafettin Sağıroğlu Eğitim ve Yaşam Merkezi’ndeki mikrofinans ofisine başvurabilir. Ofiste, proje hakkında detaylı bilgi almak, kredi başvurusu yapmak ve eğitimlere katılmak mümkün.

KAYNAK: UŞAK HABER