Uşak CHP’de DEM sessizliği sürüyor

Uşak CHP’de DEM sessizliği sürüyor
GİRİŞ

Özgür Özel'in Uşak’ta yaptığı açıklamaların üzerinden günler geçmesine rağmen hala CHP Uşak teşkilatı ve CHP Uşak Belediye Başkan adayı Özkan yalımdan bir açıklama yok.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yerel seçimler öncesinde yaşadığı iç tartışmalar ve adayların yaptığı açıklamalar, parti içindeki dengeleri ve kamuoyunun nabzını tutmaya devam ediyor.

Özellikle Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Uşak ziyareti ve sonrasında yaşananlar, siyasi kulislerde geniş yankı buldu.

UŞAK CHP TEŞKİLATINDA DEM SESSİZLİĞİ

6 Mart Çarşamba günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel, aday tanıtım toplantısı için Uşak’a gelmişti. Özel’in bu ziyaretinde Burcu Köksal’ın açıklamaları ile alakalı yapmış olduğu açıklamaların ardından, CHP Uşak teşkilatı ve Belediye Başkan adayı Özkan Yalım’dan beklenen açıklama bir türlü gelmedi.

Bu durum, parti içinde ve Uşak halkı arasında merak ve endişe uyandırmaya devam ediyor. Özel’in ziyaretinin üzerinden günler geçmesine rağmen, konuyla ilgili sessizliğin sürmesi, siyasi çevrelerde çeşitli spekülasyonlara neden oluyor.

AFYONKARAHİSAR VE BALIKESİR’DEN SERT MESAJLAR

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın, “Seçilirsem belediyenin kapılarının DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacağı” yönündeki ifadeleri, CHP lideri Özgür Özel tarafından “Sürçülisan oldu” şeklinde yorumlanmıştı. Ancak Köksal’ın bu sözleri, parti içinde farklı yorumlara ve tartışmalara yol açtı.

Öte yandan, CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın da, isim vermeden DEM Parti’yi eleştirdi ve terör örgütü PKK ile ilişkilendirilen kişi ve gruplara mesafeli olduğunu vurguladı. Akın, “Milletin bayrağına, vatanına kudurmuş bir şekilde hainlik yapan terör örgütü PKK’ya, yandaşlarına, ondan geçinenlere ve onların yolundan giden şerefsizlere hiçbir zaman yakın olmadım” dedi.

Bu açıklamalar, CHP’nin seçim stratejisi ve siyasi duruşu açısından önemli bir dönemeç olarak değerlendiriliyor. Parti teşkilatlarından ve adaylardan gelecek olan resmi açıklamalar, bu tartışmaların seyrini belirleyecek ve seçmenin tercihlerini etkileyebilecek nitelikte.

KAYNAK: UŞAK HABER