Uşak İl Müftülüğü'nden Miraç Kandili’ne özel programlar

Uşak İl Müftülüğü'nden Miraç Kandili’ne özel programlar
GİRİŞ

Uşak İl Müftülüğü, Miraç Kandili dolayısıyla 6 Şubat Salı günü iki ayrı program düzenleyecek. Programlara tüm Uşaklılar davetli.

Miraç Kandili, İslam alemi için büyük önem taşıyan dini günlerden biridir. Miraç, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) Allah’ın daveti üzerine Cebrail (as) ile birlikte Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da yedi kat göğe ve ilahi huzura yükseldiği gece olarak kabul edilir.

Miraç Kandili, Müslümanlar için manevi huzur, tövbe, dua ve ibadet gecesidir. Bu gece, Allah’a yaklaşmanın, kulluğun ve sevginin en güzel örneklerinden biridir. Bu kapsamda Uşak’ta da iki ayrı program ile bu özel gece idrak edilecek.

ULU CAMİ’DE AİLECE MİRAÇ KANDİLİ

İl Müftülüğü, Miraç Kandili’nin idrak edileceği 6 Şubat Salı akşamı Ulu Cami’de özel bir program gerçekleştirecek. Program, saat 19.10’da başlayacak ve yaklaşık 1,5 saat sürecek.

Programda, İl Müftüsü Burhan Çakır, Miraç Kandili’nin anlamı ve önemi üzerine bir sohbet yapacak. Ayrıca, güzel sesli hafızlar Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlid-i şerif okuyacaklar. Programın sonunda ise dua edilecek. İl Müftülüğü, programın ailece katılıma uygun olduğunu belirterek, tüm Uşaklı kardeşlerini Ulu Cami’ye davet etti. Uşak’ta 6 Şubat’ta akşam ezanı 18.35’te yatsı ezanı ise 19.54’te okunacak.

PROF. DR. TALAT KOÇYİĞİT CAMİİ’NDE HANIMLARA ÖZEL PROGRAM

İl Müftülüğü, Miraç Kandili münasebetiyle hanımlara yönelik bir program da Prof. Dr. Talat Koçyiğit Camii’nde düzenleyecek. Program, 6 Şubat Salı günü saat 10.30’da başlayacak. Programda, ilahi, salavat, Kur’an-ı Kerim tilaveti, sohbet ve dua bölümleri yer alacak. Programın süresi ile alakalı herhangi bir bilgi verilmedi.

İl Müftülüğü, programın hanımlara özel olduğunu vurgulayarak, bütün hanımları Prof. Dr. Talat Koçyiğit Camii’ne beklediğini duyurdu.

KAYNAK: UŞAK HABER