Uşak Valiliği uyardı! Uşak’ta sıcaklıklar aniden düşecek

Uşak Valiliği uyardı! Uşak’ta sıcaklıklar aniden düşecek
GİRİŞ

Uşak Valiliği’nden yapılan meteorolojik uyarıda, 7 Ocak Pazar gününden itibaren Uşak’ın soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğini açıklandı.

Uşak Valiliği, 7 Ocak 2024 Pazar gününden itibaren Uşak’ın Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesi beklendiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada; “Buna bağlı olarak Pazar gününden itibaren bölge genelinde sağanak ve yağmur şeklinde başlayacak yağışların Salı gününe kadar devam etmesi; yağışların Salı akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin edilmektedir.

Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 10.01.2024 Çarşamba gününden itibaren hızlı ve ani düşüşle mevsim normallerinin altına düşmesi beklenmektedir.

Rüzgârların Pazar ve Pazartesi günleri güney ve batı yönlerden kuvvetli ve firtina (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

Vatandaşlarımızın soğuk ve yağışlı havanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı dikkatli olması ve gerekli önlemleri almaları uygun olacaktır.” denildi.

usak-valiligi-meterolojik-uari.jpg

KAYNAK: UŞAK HABER