Uşak'ın kalbi yeşile ve spora kavuşuyor! Millet Bahçesi yapımı tam gaz

Uşak'ın kalbi yeşile ve spora kavuşuyor! Millet Bahçesi yapımı tam gaz
GİRİŞ

Uşak Belediyesi, Uşak Millet Bahçesi'nin 2. etabını tamamlayarak şehrin merkezine yeni bir kimlik kazandırmaya hazırlanıyor.

Uşak Belediyesi, şehrin merkezindeki Millet Bahçesi projesiyle kente yeni bir soluk getiriyor. Belediye Başkanı Mehmet Çakın, devlet desteğiyle yürütülen projenin ikinci etabının hızla ilerlediğini duyurdu.

Projenin tamamlanması ile Uşak halkı farklı hobi alanlarına kolay bir şekilde ulaşabilecek. Şehrin merkezinde geniş bir yeşil alan da oluşturulacak. Uşak Belediye Başkanı Millet Bahçesi 2. Etap ile alakalı detaylı bilgiler verdi.

9.jpg

SPOR, KÜLTÜR VE YEŞİL BİR ARADA

Uşak Millet Bahçesi’nin ikinci etabı, 56 bin 345 metrekarelik bir alanda hizmet verecek. Proje kapsamında, büfe, kafeterya, çocuk oyun parkı, futbol sahası, tenis kortu, basketbol sahaları, fitness alanı, koşu ve yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve arkeolojik eser sergileme alanı gibi birçok donatı yer alacak. Ayrıca, park sorununu önlemek için iki katlı yer altı otoparkı ve açık otopark da inşa edilecek. 450 metrelik koşu ve yürüyüş yolu, 450 metrelik bisiklet yolu ile sporcular için önemli bir hale gelecek.

10.jpg

KENT MERKEZİ YENİLENİYOR

Uşak Belediyesi, Millet Bahçesi projesinin yanı sıra, kent merkezindeki diğer alanları da yenilemeye hazırlanıyor. Belediye, yayalaştırılan sokaklar ve İsmetpaşa Caddesi’nin 1. etabında dönüşüm çalışmaları başlattı. Ayrıca, Valilik Önü ve Dörtyol Arası Rehabilitasyon Projesi, Tarihi Mende Pazarı Rehabilitasyon Projesi, Nuri Şeker Caddesi Rehabilitasyon Projesi ve Çarşı Uşak Projesi gibi projeleri de hayata geçirmeyi planlıyor.

Belediye Başkanı Mehmet Çakın, bu projelerle kent merkezinin yeni bir kimliğe kavuşacağını söyledi. Çakın, projelerin termal turizmle de bütünleşeceğini ve kent ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacağını belirtti.

12.jpg

3.jpg

5.jpg

KAYNAK: UŞAK HABER