Uşak’ta Amatör Çalgı Günleri 2 festivali başlıyor

Uşak’ta Amatör Çalgı Günleri 2 festivali başlıyor
GİRİŞ

Uşak Belediyesi, amatör müzisyenlere yönelik bir festival düzenliyor. Katılım için son başvuru tarihi belli oldu.

Festivalin adı ‘Amatör Çalgı Günleri 2’. Festival, 25 Şubat 2024’te Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Uşak Amatör Çalgı Günleri 2 Festivalinin amacı, müzik alanında ilham vermek, sanatçı adaylarını buluşturmak, müzik sevgisini artırmak ve gençlere tecrübe kazandırmak.

FESTİVALİN DETAYLARI

Festival, Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün ‘Akademi Uşak Eğitim ve Sanat Platformu’ projesi kapsamında yapılıyor. Festival, ülkemizdeki müzik etkinliklerine katkı sağlamayı hedefliyor. Festivalde, amatör olarak enstrüman çalan herkes sahne alabilecek. Yaş sınırı yok. Katılımcılar, öğrendikleri çalgı ile solo veya grup halinde performans gösterebilecek. Performans süresi en fazla 10 dakika olacak. Seslendirilecek eser sayısı da sınırlı. Büyük formlu eserlerden bir bölüm, küçük formlu eserlerden en fazla 3 eser seçilebilecek.

Festivalde, birbirinden deneyimli konser sanatçılarından oluşan bir jüri de yer alacak. Jüri, katılımcıların sanatsal paylaşımlarını değerlendirecek ve deneyimlerini paylaşacak. Festival bitiminde, bütün katılımcılara katılım belgesi ve madalya verilecek.

FESTİVALİN BAŞVURU ŞARTLARI

Festival için başvurular, www.usakkultursanat.com web sitesi üzerinden yapılacak. Son başvuru tarihi 19 Şubat 2024. Başvurular ücretli. Bireysel performans için 400 lira, duo-trio için 500 lira ve Quartet için 600 lira ödenecek. Bir katılımcı sadece bir başvuru yapabilecek. Başvurusu kabul edilen katılımcılara ödeme bilgileri sms yolu ile gönderilecek. Festival için yol, konaklama ve yemek masrafları katılımcılara ait.

Festival hakkında daha fazla bilgi almak için Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile iletişime geçebilirsiniz. Festivalin programı ve katılımcı listesi yakında web sitesinde yayınlanacak. Uşak Amatör Çalgı Günleri 2 Festivali, müzikseverlere keyifli anlar yaşatacak.

KAYNAK: UŞAK HABER