Uşak’ta ilk iftar saat kaçta? Uşak Ramazan imsakiyesi

Uşak’ta ilk iftar saat kaçta? Uşak Ramazan imsakiyesi
GİRİŞ

Uşak, on bir ayın sultanı Ramazan’a ilk teravih ve ilk sahur ile başladı. Peki Uşak’ta ilk iftar saat kaçta? Uşak için Diyanet İşleri Başkanlığı imsakiyesi haberimizde.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı imsakiye ile, Uşak’ta yaşayan Müslümanlar için oruç vakitleri netleşti.

İftar ve sahur saatleri ile Arife günü ve Bayram günlerinin tarihleri de Diyanet tarafından açıklandı. Uşak için iftar ve sahur saatleri şu şekilde.

UŞAK’TA İLK İFTAR HEYECANI

Ramazan ayının manevi havasını soluyacak olan Uşaklılar, sahur ve iftar vakitlerini merak ediyor. İlk sahur, 11 Mart’ta sabaha karşı 5.50’de yapıldı. İftar içinse akşam ezanının okunacağı saat sabırsızlıkla bekleniyor. Uşak’ta akşam ezanı, Ramazan boyunca her gün iftar vaktini müjdeleyecek.

Bu yıl Ramazan ayı, 11 Mart Pazartesi günü başladı ve 9 Nisan Salı gününe kadar devam edecek. Uşak’ta ilk iftar, 11 Mart’ta saat 19:12’de yapılacak. İlk teravih namazı ise 10 Mart Pazar günü saat 20.27’de kılındı. Bu akşam ise teravih namazı 20.28’de kılınacak.

Bu özel ay boyunca, Uşaklılar geleneksel Ramazan etkinlikleriyle bir araya gelecek, birlik ve beraberlik içinde oruçlarını açacaklar.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte, Uşaklılar Ramazan Bayramı’nı kutlamaya hazırlanacak. Bu sene Ramazan Bayramı, 10 Nisan Çarşamba gününe denk geliyor. 3 gün sürecek Bayram hafta sonu ile birleşecek. Salı gününün Arife olması sebebi ile tatilin 9 gün olması bekleniyor. Ramazan Bayramı’nın ilk üç gün şu şekilde:

  • 9 Nisan Salı: Ramazan Bayramı Arefe Günü, yarım gün tatil olacak.
  • 10 Nisan Çarşamba: Ramazan Bayramı’nın ilk günü
  • 11 Nisan Perşembe: Bayramın ikinci günü
  • 12 Nisan Cuma: Bayramın üçüncü ve son günü