Uşak'ta ilk iftar sofrası Dikilitaş'ta kuruldu

Uşak'ta ilk iftar sofrası Dikilitaş'ta kuruldu
GİRİŞ

Mahalle İftarlarının İlki Dikilitaş Mahallesi’nde Düzenlendi, Binlerce Kişinin Katılımı Dikkat Çekti

Uşak Belediyesi Ramazan coşkusunu mahallelere taşımaya, mübarek Ramazan ayının bereketini mahalle iftarlarıyla çoğaltmaya devam ediyor. Başkan Çakın’ın talimatıyla her yıl düzenlenen ve kent genelinde ilgiyle karşılanan mahalle iftarları programı, bu yıl ilk olarak Dikilitaş Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olması dikkat çekerken, Başkan Çakın’ın tek tek selamlaştığı vatandaşların Ramazan Ayı’nı kutladı.

Dayanışma ve Yardımlaşma Temelinde Hizmetler Sürüyor
Birlik ve beraberliği güçlendiren, ihtiyaç sahibi vatandaşların tebessümüne sebep olan toplu iftar yemeği; Dikilitaş Camii önünde kurulan binlerce kişilik dev sofrada halkın bir araya gelmesiyle gerçekleşti. İlk olarak saat 17.00'de başlayan çeşitli etkinliklerle alanda toplanan vatandaşlar, palyaço ve yüz boyama etkinliklerine çocuklarıyla birlikte katıldı. Ardından Hacivat Karagöz orta oyunu ile Aşuk - Maşuk oyununu izleyen vatandaşlar, Kent Orkestrasının muhteşem performansıyla sergilediği tasavvuf dinletisini dinleyerek semazen gösterisini izledi.

Sonrasında dualar eşliğinde ezanı bekleyerek sabrın ve nefis terbiyesinin hikmetine varan kalabalık; topun atılmasıyla birlikte ezan eşliğinde oruçlarını açtı.

Gönüllere Dokunan Sıcak Diyaloglar Dikkat Çekti
İftar yemeği programında vatandaşla iç içe olan ve onlarla sohbet etme imkânı bulan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın; Ramazan ayının tüm güzelliklerini vatandaşlarla birlikte yaşamayı arzu ettiklerini söyledi.

Başkan Çakın; "Kıymetli Dikilitaşlı hemşerilerim geleneksel iftar programlarımızın ilkini Dikilitaş Mahallemizde gerçekleştiriyoruz. Allah'ın izniyle hizmetin ve ilginin en iyisini her zaman Dikilitaş'a getirmek konusunda bir kez daha söz veriyorum. Ramazan Ayının tüm güzelliklerini sizlerle birlikte yaşamayı arzu ediyor, duanızı ve desteğinizi bekliyorum." ifadelerini kullanarak konuşmasını noktaladı.

Binlerce Güzel Kalp, Binlerce Tebessüm
Oruçların açılması ve iftar yemeklerinin yenmesiyle birlikte ailelere çay ve pamuk şeker ikramları gerçekleşti. Programda bulunan yoğun kalabalık Başkan Çakın'a bugüne kadar Dikilitaş'a sunduğu hizmetleri için teşekkürlerini iletti.

Dikilitaş Mahallesi’nde yapılan iftara Başkan Mehmet Çakın’ın ve vatandaşların yanı sıra AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar, AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Fahrettin Tuğrul katıldı.

KAYNAK: UŞAK HABER