Uşak’ta iş arayanlara güzel haber, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personel alacak

Uşak’ta iş arayanlara güzel haber, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personel alacak
GİRİŞ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 142 sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Uşak’tan da alım yapılacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 142 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Bakanlık, bu alımın 2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanlarına göre yapılacağını belirtti.

Adayların başvurularını 29 Mart 2024 tarihine kadar tamamlamaları gerekiyor. Peki Uşak’tan kaç kişi alınacak, şartlar neler?

UŞAK’TAN KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Alım yapılacak pozisyonlar arasında mühendislikten büro personeline kadar çeşitli alanlar bulunuyor. Özellikle Uşak bölgesinden Makine Mühendisliği ve İnsan Kaynakları pozisyonları için birer kişi alınacak. Adayların, ilgili lisans programlarından mezun olmaları ve KPSS P3 puan türüne sahip olmaları gerekmekte. Özetle Uşak için ayrılan kadrolar şöyle:

  • Makine Mühendisliği 1 kişi: Puan türü KPSS P3
  • İnsan Kaynakları 1 kişi: Puan türü KPSS P3

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Genel şartlar dışında Uşak’taki Mühendislik ve büro personeli pozisyonu için şu şartlar gerekiyor:

Mühendislik Pozisyonları için İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ya da Endüstri Mühendisliği dallarından birinden mezun olmak.

Büro Personeli Pozisyonları için Kamu Yönetimi, Bilgisayar Teknolojisi Öğretmenliği, Ekonometri ve Sekreterlik bölümlerinden mezun olmak.

Başvuru süreci, adayların eğitim durumları ve KPSS puanlarına göre değerlendirilecek ve sınavsız bir yerleştirme yapılacak. Adaylar, Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Yapılacak değerlendirme sonucunda uygun adaylar, belirlenen pozisyonlara yerleştirilecekler.

Bu fırsat, kamu sektöründe kariyer yapmak isteyen genç profesyoneller için önemli bir adım olabilir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sunduğu bu imkan, Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek yenilikçi projelerde yer alma şansı sunuyor.

usak-personel.jpg

KAYNAK: UŞAK HABER