Uşak’ta marketteki kestanenin fiyatı dudak uçuklattı

Uşak’ta marketteki kestanenin fiyatı dudak uçuklattı
GİRİŞ

Uşak’ta bir market sahibinin 10 kestaneye istediği fiyat dudak uçuklattı. O anlar sosyal medyada paylaşıldı.

Son dönemde ortaya çıkan fahiş fiyatlandırma örneklerinin bir yenisi Uşak'ta yaşandı. Kardeşi 10 tane kestane alan vatandaş kestanelerin fiyatını duyunca soluğu markette aldı.

Kazık yediğini ifade eden vatandaş ile marketçi arasında çok ilginç diyaloglar yaşandı. Sosyal medyada da paylaşılan o anlar çok sayıda yorum aldı.

usak-market-kestane.jpg

10 KESTANE 250 LİRA

Olay Uşak Dörtyol’da gerçekleşti. Uşaklı bir vatandaş kardeşinin aldığı kestaneleri fahiş fiyatı sebebi ile alındığı markete iade etmek için gitti.

Öncelikle kestanenin fiyatını soran vatandaş, ‘tanesi 25 lira’ cevabını alınca şoke oldu. Kardeşinin 10 tane kestaneyi 250 liraya aldığını ifade eden şahıs parasının iadesini istedi. Bu anları videoya da kaydeden vatandaş market sahibine “10 tane kestaneye 250 lira alırken hiç mi vicdanın sızlamıyor?” diye sordu.

Kendini ‘zorla satmıyorum’ diyerek savunan market çalışanı şahsın parasını iade etti. Marketçinin kestaneleri alırken de tek tek sayması ‘yok artık’ dedirtti.

usak-manav-kestane.jpg

BAŞKA MANAVDA KİLOSU 200 TL

Ardından 15 metre uzakta başka bir markete giden şahıs 1 kilo kestaneyi 200 liraya alarak bunu da videoda paylaştı.

Sosyal medyada paylaşılan videoya çok sayıda yorum yapıldı. Bu durum fahiş fiyat uygulamasının en net göstergesi olarak yorumlandı.

usak-kestane-fiyati-001.jpg