Uşak’ta o günler şemsiyesiz dışarı çıkmayın, yağmur etkili olacak

Uşak’ta o günler şemsiyesiz dışarı çıkmayın, yağmur etkili olacak
GİRİŞ

Uşak’ta bahar bekleniyor ama bu hafta hem sıcaklık düşecek hem de şiddetli yağışlar kentte hakim olacak. Uşak’ta bu haftanın sıcaklık değerleri şöyle.

Bugün şehirde sabah saatlerinde sisli bir hava vardır. Termometreler en düşük 1°C’yi gösterdi. Günün ilerleyen saatlerinde ise güneşin ısıtıcı etkisiyle sıcaklık 16°C’ye kadar yükselecek. Nem oranının ise sabahın erken saatlerinde %37, gün içinde %68 olması bekleniyor. Peki haftanın diğer günleri sıcaklık nasıl olacak?

SICAKLIKTA ANİ DÜŞÜŞ

12 Mart Salı günü, gökyüzü çok bulutlu olacak. Ancak bu bulutlar, baharın getirdiği ılık havanın tadını çıkarmamıza engel olmayacak. En düşük sıcaklık 3°C olarak ölçülürken, en yüksek sıcaklık 17°C’ye ulaşacak. Nem oranının %33 ile %69 arasında değişmesi bekleniyor.

13 Mart Çarşamba günü ise hava durumu biraz değişecek ve sıcaklıklarda ani bir düşüş olacak. Gökgürültülü sağanak yağışların şehri selamlayacağı bu günde, sıcaklık 5°C ile 8°C arasında değişecek. Nem oranı ise %63’ten başlayıp, %94’e kadar yükselecek. Yağmur severler için mükemmel bir gün olacak.

YAĞMUR ETKİLİ OLACAK

14 Mart Perşembe günü, yine yağmurlu bir hava bizleri bekliyor. En düşük sıcaklık 2°C olurken, en yüksek sıcaklık 13°C’ye çıkacak. Nem oranı %53 ile %96 arasında olacak.

15 Mart Cuma günü de yağışlı geçecek. Sıcaklık 5°C’den başlayıp, 12°C’ye kadar yükselecek. Nem oranı ise %62 ile %96 arasında olacak. Hafta sonuna doğru yaklaşırken, yağmur şehirde yine etkili olacak.

Uşak’ta ani sıcaklık düşmelerine ve hava değişimlerine karşı dikkatli olmak gerekiyor. Güneşin sıcaklığı ve yağmurun serinliği vücudu etkiyebilir ve hastalığa sebep olabilir. Bu yüzden ince kıyafetlerle dışarı çıkılacaksa yanınıza yedek kalın bir kıyafet de almanız tavsiye ediliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER