Uşak’ta Ramazan pidesinin fiyatı yarı yarıya düştü

Uşak’ta Ramazan pidesinin fiyatı yarı yarıya düştü
GİRİŞ

Ramazan ayında iftar yemeğini pide ile süslemek isteyenler için Uşak Belediyesi'nden müjdeli haber geldi. Uşak Belediyesi Halk Ekmek Fırını, ucuz pide satışlarına başladı.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Uşak’ta zamlı pide fiyatları vatandaşı endişelendirirken, Uşak Belediyesi vatandaşların yüzünü güldürecek bir adım attı.

Yükselen enflasyon ve artan girdi maliyetleri nedeniyle pide fiyatlarında görülen artış, belediyenin ucuz pide satışı hamlesiyle dengelenecek.

UŞAK BELEDİYESİNDEN PİDE İNDİRİMİ

Uşak’ta Ramazan pidesinin fiyatı, geçtiğimiz yıllara kıyasla önemli bir artış göstererek 20 TL’ye ulaştı. Bu durum, Uşak Fırıncılar ve Unlu Madde İmalatçıları Esnaf Odası ile Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (UESOB) tarafından da doğrulandı. Ancak, Uşak Belediyesi’nin halk ekmek büfeleri üzerinden yapacağı satışlarla, Ramazan pidesini, vatandaşlara daha uygun bir fiyat olan 10 TL’den sunulacak.

Geçen sene 330 gram ağırlığında ve 10 TL fiyat etiketiyle satışa sunulan Ramazan pidesi, bu yılki fiyat artışıyla dikkat çekti. Fiyatların yüzde 100 oranında artış göstermesi, vatandaşların bütçesini zorlayacak bir durum olarak öne çıkıyor. Ancak, belediyenin bu stratejik hamlesi, Ramazan ayında pide tüketimini kolaylaştıracak bir çözüm olarak görülüyor.

UŞAK BELEDİYESİ’NDEN UYGUN FİYATLI PİDE

Uşak Belediyesi, kendi fırınlarında ürettiği 270 gram ağırlığındaki Ramazan pidesini, piyasa fiyatının yarısı olan 10 TL’den satışa çıkararak, vatandaşların ekonomik olarak rahat bir nefes almasını sağlıyor. Belediyenin bu girişimi, Ramazan ayının manevi atmosferine katkıda bulunurken, aynı zamanda ekonomik bir alternatif sunuyor.

Halk ekmek büfelerinin yanı sıra, mobil büfeler aracılığıyla da gerçekleştirilecek olan ucuz pide satışı, Uşak halkının Ramazan ayını daha rahat ve ekonomik bir şekilde geçirmesine olanak tanıyacak. Belediyenin bu adımı, sosyal belediyecilik anlayışının bir göstergesi olarak da değerlendiriliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER