Uşak'ta şehiriçi otobüslerde kartlı sistemdeki ilk detaylar belli oldu

Uşak'ta şehiriçi otobüslerde kartlı sistemdeki ilk detaylar belli oldu
GİRİŞ

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak’ı daha modern bir kent yapmak için ulaşımda önemli bir adım attı. Başkan Çakın, sosyal medyada yaptığı paylaşımda kartlı sistem için validatör cihazlarının otobüslere takılmaya başlandığını duyurdu.

Kentteki bir otobüsten fotoğraf paylaşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Bir sözümüzü daha yerine getiriyoruz. Kartlı sistem cihazları araçlara takılmaya başlandı. Modern toplu taşıma hizmeti şehrimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

YENİ SİSTEM KARTTAN DAHA FAZLASINI BARINDIRACAK
Montajların tamamlanmasıyla kullanıma geçirilecek sistem sayesinde vatandaşlar konforlu bir hizmete kavuşacak. Uşaklılar, mobil uygulama üzerinden otobüslerinin nerede olduğunu, duraktan geçen otobüs hatlarını ve kaç dakika içerisinde durakta olacağını görebilirken aynı zamanda mobil uygulamadan, web sitesinden vebelirlenen bayilerden kartlarına dolum yapabilecekler.

Otobüslere takılan validatörlere, Uşak Kart’ın yanı sıra NFC ve QR kod ile de ödeme sağlanabilecek. Kart çeşitleriyse öğrenci, tam ve serbest kart olarak kullanıma sunulacak.

Ayrıca vatandaşlar, web sitesi üzerinden açtıkları hesap aracılığıylasahip oldukları UşakKart’a ilişkin işlemleri takip edebilecek. Öte yandan UşakKart kullanıcıları, kartın kaybolması durumunda içindebulunan bakiyeyi site aracılığıyla yeni kartına aktarabilecek.

KARTLAR NASIL TEMİN EDİLECEK?
Validatörlerin kurumu tamamlandıktan sonra vatandaşlar online işlemler ile başvuruda bulunarak kartlarını temin edebilecek. Bunun yanı sıra, web sitesi üzerinden en yakın kart dolum noktalarını görebilen vatandaşlar ayrıca belirlenen noktalarda kartlarını kişiselleştirebilecek.

KAYNAK: UŞAK HABER