Yalım’ın “Sıcak Hava Balonu” projesi de elinde patladı

Yalım’ın “Sıcak Hava Balonu” projesi de elinde patladı
GİRİŞ

31 Mart seçimlerine sayılı günler kala CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım’ın “Sıcak Hava Balonu” projesi de elinde patladı.

Hafif raylı sistemin olamayacağı, otogar ile termal ısınma projeleri için de yaklaşık 1 milyar liraya ihtiyaç olduğunun ortaya çıkmasından sonra Özkan Yalım’ın Ulubey Kanyonu'nda “ Sıcak Hava Balonu” turizmi projesi de patladı.

Ulubey Kanyonu'nda “Sıcak Hava Balonu” turizmi projesinin hayata geçirilmesi için Uşak Valiliği’nin 2020 yılında test uçuşlarını yaptırdığı, Ulubey Belediyesi’nin de 12+2 kişilik “Sıcak Hava Balonu” alımı için ihale sürecini 2023 yılında başlattığı öğrenildi.

zkan-yalim-sosyal-medya-payalsimi.png

YENİ PROJE DEDİ AMA…

Proje ile alakalı 21 Aralık 2023 tarihinde Özkan Yalım’ın resmi Facebook hesabından bir video paylaşıldı. Özkan Yalım videoda şu ifadeleri kullanıyordu:

“Karşımızda Likyalıların yaşadığı bölge uygarlık, hemen yan tarafımızda Likyalıların yaşadığı uygarlık ve de tam ortasında gördüğünüz gibi Uşak ve de Uşak'ın o geçmiş tarihi kentin ve de Ulubey Kanyonlarındayız. Bu kanyonları tanıtmakla ilgili epey uzun zamandır özellikle milletvekili olduğum süreçte emek verdim. Ancak bu bence belediye başkanı olduğumda bu işi tamamen istediğim sonuçlara getirebileceğiz.

“Bu bölgede yapacak olduğumuz balon turizmiyle Nevşehir'de Ürgüp Göreme ne kadar popülerse, Nevşehir ne kadar popülerse biz Uşak'ı daha popüler hale getireceğiz. Çünkü dünyanın en uzun ikinci kanyonları burada, Ulubey kanyonları 64 kilometre uzaklığıyla. Biz bunu hem Türkiye'ye hem dünyaya tanıtacağız.

Millattan önce 3000'li yıllarda yaşanan Blaundus tarihi kenti hemen dibimizde. Aynı şekilde Karahallı Cılandras köprümüz. Hemen yan tarafında Sivaslı Sebaste tarihi kentimiz. Yani sonuçta bu tarihi kenti biz tüm Türkiye'ye ve tüm dünyaya tanıtacağız. Bunu başkanlığımız sürecinde kesinlikle başaracağız. Ve de Uşak Ege bölgesinin turizm kenti olacaktır.”

usak-valiligi-sosyal-medya-paylasimi.png

2020’DE TEST UÇUŞLARI YAPILMIŞ

Özkan Yalım’ın yeni bir proje gibi tanıttığı Ulubey Kanyonu balon turizmi ile alakalı aslında 2020 yılında Uşak Valiliğinin test uçuşlarını yaptığı ortaya çıktı.

Valiliğin sosyal medya hesapları üzerinden yapılmış olan açıklamada, bölgede sıcak hava balonu turizmini teşvik etmek için girişimlerin devam ettiği belirtiliyor. Ayrıca açıklamada yapılan test uçuşunun Ulubey Belediyesi ve Kapadokya Üniversitesi arasındaki iş birliği kapsamında gerçekleştirildiği de vurgulanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen eski Uşak Valisi Funda Kocabıyık, rüzgar yönü ve uçuş süresinin test edildiği uçuşla ilgili raporun hazırlanmasının ardından gerekli çalışmaların başlayacağını belirtiyor.

İHALE SÜRECİ BAŞLADI

İki yıl önce, eylül ayında, Ulubey Kanyonunun gökyüzünden keşfedilmesi için ilk adım atıldı ve Kapadokya Üniversitesi bilim insanlarının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, kanyonun sıcak hava balonu uçuşları için elverişli olduğu tespit edildi.

Ulubey Belediyesi’nin öncülüğünde, bölge turizmini canlandırmak ve Ulubey Kanyonu’nu farklı bir perspektiften tanıtmak amacıyla sıcak hava balonu projesi hayata geçirildi. Toplam maliyeti 7 milyon 142 bin 922 lira olan bu proje, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 4 milyon lira hibe desteği aldı. Belediye, projenin bir parçası olarak 12+2 kişilik sıcak hava balonu alımı için ihale sürecini 2023 yılının Haziran ayında başlattı.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte, ziyaretçiler kanyonun 170 metre derinliğini ve 500 metre genişliğini, cam terasın yanı sıra gökyüzünden de izleme fırsatı bulacaklar.

KAYNAK: UŞAK HABER