377 kilometre menzil, dakikalar içinde şarj: Yeni Hyundai KONA satışa çıktı

377 kilometre menzil, dakikalar içinde şarj: Yeni Hyundai KONA satışa çıktı
GİRİŞ

Hyundai, B-SUV segmentinin gözde modellerinden biri olan KONA'nın tamamen elektrikli versiyonunu Türkiye'de satışa sundu.

Türkiye otomobil pazarı, Hyundai’nin tamamen elektrikli yeni modeli KONA ile tanıştı. Hyundai, çevreci ve yenilikçi yaklaşımını sürdürerek, %10’luk ÖTV dilimine giren ve bu sayede rekabetçi fiyatlandırma ile dikkat çeken yeni KONA’yı satışa sundu.

hyundai-kona-4.jpeg

YENİLİK VE PERFORMANS BİR ARADA

Yeni nesil KONA, Hyundai’nin elektrifikasyon stratejisinin en yeni ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz yıl benzinli ve hibrit modelleriyle pazarda yerini alan KONA, şimdi de tamamen elektrikli versiyonuyla otomobil severlerin beğenisine sunuluyor.

Yeni KONA’nın boyutları, önceki modele göre artış gösteriyor. Toplam uzunluğu 4.355 mm, dingil mesafesi 2.660 mm ve genişliği 1.825 mm olan araç, daha geniş iç hacim ve konfor sunuyor. Sportif tasarımıyla göz dolduran yeni KONA, 17 inçlik özel tasarım jantlar, pikselleştirilmiş gündüz farları ve canlı renk seçenekleriyle de öne çıkıyor.

Teknik özellikler açısından, 48,4 kWh’lik pil kapasitesiyle 156 ps (115 kW) güç üreten KONA, 377 kilometre menzil vaat ediyor. 100 kW DC hızlı şarj ile sadece 41 dakikada %80 şarja ulaşabilen araç, 11 kW AC şarjla da tam şarj için yaklaşık 5 saat gerektiriyor.

hyundai-kona-3.jpeg

KONFOR VE GÜVENLİK ÖN PLANDA

İç mekan tasarımında da yenilikler mevcut. 12,3 inçlik panaromik ekran, genişletilmiş bacak mesafesi ve artırılmış baş mesafesi ile KONA, yolcularına daha konforlu bir seyahat deneyimi sunuyor. Güvenlik teknolojileri konusunda da zengin bir donanıma sahip olan yeni KONA, şeritte kalma yardımcısı, şerit takip sistemi, akıllı hız yardımı, sürücü dikkat uyarıcısı, uzun far yardımı ve akıllı hız sabitleyici gibi özelliklerle donatılmış durumda.

Hyundai’nin tamamen elektrikli yeni KONA modeli, 1.499.000 TL’lik etiket fiyatıyla Türkiye’deki otomobil tutkunlarının beğenisine sunuldu.

KAYNAK: UŞAK HABER