Elektrikli araba artık lüks değil, BYD o modeliyle piyasayı alt üst edecek

Elektrikli araba artık lüks değil, BYD o modeliyle piyasayı alt üst edecek
GİRİŞ

BYD, yeni elektrikli Seagull'ın Honor Edition'ı olan yeni versiyonunu tanıttı. Bu hamle, elektrikli araçların içten yanmalı motorlu araçlarla fiyat rekabetine girebileceği yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.

BYD, elektrikli otomobil piyasasında yeni bir dönem başlatıyor. Seagull EV Honor Edition, şirketin en ucuz elektrikli otomobili olarak öne çıkıyor.

Bu yeni model, önceki versiyonundan %5 daha ucuz bir fiyatla, yalnızca 9.700 dolardan başlıyor. Çin’de satışa sunulan bu araç, elektrikli otomobillerin daha geniş kitlelere ulaşmasının önünü açıyor.

FİYATLAR DÜŞÜYOR, REKABET ARTIYOR

BYD’nin fiyat indirimleri sadece Seagull ile sınırlı değil. Şirket, geçen yıl 13 bin 900 dolarlık Qin Plus Champion Edition’ı piyasaya sürerek dikkatleri üzerine çekti. Ardından Dolphin EV Honor’u aynı fiyat etiketiyle tanıttı. Geçtiğimiz hafta, Tang ve Han modellerinin fiyatlarını düşürerek rekabeti kızıştırdı. Bu hafta başında ise, en çok satan SUV modeli Yuan Plus’ın fiyatını 16.600 dolara indirdi.

SEAGULL EV’NİN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

Yeni Seagull EV, A segmentinde yer alıyor ve iki farklı batarya paketi seçeneği sunuyor. Bu paketler, sırasıyla 305 km ve 405 km’lik CLTC menzilleri vaat ediyor. Ayrıca, bataryaların yüzde 30’dan yüzde 80’e yalnızca 30 dakikada şarj olabilmesi, kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlıyor. Aracın 75 beygirlik motor gücü, şehir içi kullanım için yeterli performansı sunuyor. Üç farklı donanım seçeneği ile sunulan Seagull EV’nin fiyatı, 12 bin dolara kadar çıkabiliyor.

BYD’nin bu hamleleri, elektrikli otomobillerin içten yanmalı motorlu araçlarla fiyat rekabetinde yeni bir sayfa açmasını sağlıyor. Şirket, sürdürülebilir ve çevre dostu ulaşım çözümleri sunma konusundaki kararlılığını bu şekilde gösteriyor.

KAYNAK: UŞAK HABER