Virajlarda yatan elektrikli araçla tanışın, Carver’ın fiyatları belli oldu

Virajlarda yatan elektrikli araçla tanışın, Carver’ın fiyatları belli oldu
GİRİŞ

Hollandalı Carver markası, yan yana yatabilen elektrikli araçlarıyla Türkiye'de de satışa sunuluyor. Araçların resmi fiyatları açıklandı.

Hollanda kökenli Carver, yenilikçi tasarımıyla Türkiye otomobil pazarına giriş yapıyor. Yanlara yatabilen özelliğiyle dikkat çeken Carver araçları, şehir içi ulaşımda yeni bir dönemi başlatmaya hazır. Türkiye’deki otomobil severler, Carver’ın dört farklı modelini yakından tanıma fırsatı bulacaklar.

carver-turkiyeye-geliyor-1.jpeg

FİYATLANDIRMA VE MODELLER

Carver, Türkiye pazarına S+, R+ ve iki Cargo modeli ile adım atıyor. Firmanın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre; S+ modeli 699 bin TL, R+ modeli 599 bin TL, Cargo S+ modeli 699 bin TL ve Cargo R+ modeli 599 bin TL fiyat etiketleriyle satışa sunulacak.

1994 yılında Hollanda’da doğan ve “carving” tekniğinden esinlenerek adını alan Carver, geçtiğimiz yıl “En İyi Mikromobilite Elektrikli Aracı” unvanını kazanmıştı. Şimdi ise Türkiye’de trafikte seyir keyfi sunmaya hazırlanıyor. Test sürüşleri ve ön sipariş süreci devam eden Carver, iki farklı donanım seviyesi ile geliyor. S+ modeli, 80 km/s son hız ve 100 km menzil sunarken, R+ modeli 45 km/s son hızla 130 km menzile ulaşıyor. Bu modelleri B sınıfı ehliyeti olanlar kullanabilecek.

carver-turkiyeye-geliyor-1.jpg

TEKNOLOJİ VE GÜVENLİK

Carver’ın en büyük özelliği, “Dinamik Araç Kontrol” sistemi sayesinde virajlarda 40 derece yana yatabilmesi. Bu özellik, motosikletlerdeki gibi bir sürüş deneyimi sunuyor ve güvenliği artırıyor. Ergonomik tasarımı ile Carver motosikletlere göre çok daha güvenli ve daha rahat bir yolculuk sunuyor. Cargo modeli ise 500 litrelik bagaj hacmiyle özellikle filolar, kargo şirketleri ve KOBİ’ler için cazip bir alternatif oluşturuyor. Aracın nisan ayında Türkiye yollarında olması bekleniyor.

carver-turkiyeye-geliyor-2.jpeg

KAYNAK: UŞAK HABER