Açık Fıtık Ameliyatı Kaç Günde İyileşir?

Açık Fıtık Ameliyatı Kaç Günde İyileşir?
GİRİŞ

Açık fıtık ameliyatından sonra hastaların iyileşmesi; fıtığın yerine, nedenine ve büyüklüğüne bağlı olarak değişir.

Ancak çoğu hasta, açık fıtık ameliyatından sonra iyileşme belirtisi gösterir ve bu hastaların taburcu edilme işlemleri, 3 ile 5 gün arasında başlatılır. Erken teşhis edilen basit fıtıklarda ise hastaların 1 gün sonra hastaneden taburcu edildikleri bilinir.

Hastaneden sonraki dönemde ise bazı durumlarda ağrıların görülmesi muhtemeldir. Kimi hastalar kronik ağrılardan yakınırken, kimileri ise 1. ayın sonunda tamamen sağlıklarına kavuşmuş olurlar.

Açık Fıtık Ameliyatı Sonrası Ağrılar Ne Zaman Geçer?

Açık fıtık ameliyatından sonra ağrı çeken birçok hasta bunun uzun dönem devam ettiğini ve dayanılamayacak ağrılar ile boğuştuğunu iddia eder. Fakat bu kronik ağrılarda izlenmesi gereken ilk yol, mutlaka ameliyat doktoru ile iletişim kurmak olmalıdır. Yanı sıra bahsi geçen kronik ağrıların farklı sebepleri olabilir.

Kronik ağrıların pek çoğunun ise iyileşeme ve doku oluşumlarına bağlı olacak şekilde en fazla 6. ayın sonunda tamamen geçtikleri bilinir. Özellikle açık fıtık ameliyatından sonra iyileşme 6. haftanın gelmesiyle birlikte ciddi boyutlara varan bir rahatlama ve hafifleme hissetme ile kendini belli eder.

Açık Fıtık Ameliyatı Sonrası Hasta Nelere Dikkat Etmeli?

Açık fıtık ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili uzun bir listeden söz edilebilir fakat bu liste doktor ve hasta ilişiği içerisinde anlam kazanır. Çünkü her hastanın hastalığının çıkış nedenleri ve evreleri farklıdır. Yine de ortalama bir fikir beyanı oluşturabilmek adına bazı önemli noktaları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Doktorunuzun bilgisi dahilinde yeterli miktarda sıvı tüketmelisiniz.
  • Tarafınıza bildirilen egzersiz programını uygulamalısınız.
  • Beslenme düzeninizi öğünler üzerinden arttırmalı fakat hafif ve az yemeyi tercih etmelisiniz.

Açık Fıtık Ameliyatı Sonrası Ne Zaman Oturulur?

Açık fıtık ameliyatı sonrası oturma eylemlerinin pek çoğu endişe vericidir. Ancak doktor kontrollerinin sağlıklı bir biçimde ilerletilmesi ve gerekli önemin verilmesi ile hastaların, günde 2 saat kadar oturmalarına müsaade edilir. Açık fıtık ameliyatından sonra iyileşme sağlayabilmek adına bu 2 saat içerisine ise günlük yeme, içme ve tuvalet ihtiyaçları dahil edilir.

KAYNAK: UŞAK HABER