Afrodizyak etkili o bitki açığa çıktı! Meğer ünlüler onun için sıraya giriyormuş

Afrodizyak etkili o bitki açığa çıktı! Meğer ünlüler onun için sıraya giriyormuş
GİRİŞ

Libidosunu doğal yollar ile yükseltmek isteyenler için uzmanlardan 2 bin yıllık bitki tavsiyesi geldi. Ünlülerin de kullandığı o bitkinin özellikleri belli oldu.

Afrodizyak etkili o bitki açığa çıktı! Meğer ünlüler onun için sıraya giriyormuş - Zorunlu durumlar dışında ilaç kullanımının kısıtlı bir çerçevede gerçekleştirilmesi gerektiğini savunan bilim insanları, doğada bulunan bitkilerin pek çok faydası olduğunu belirtti. Son dönemlerde özellikle popüler kültür ile birlikte gündeme gelmeye başlayan doğal içeriklerin şifaları sık sık konuşulurken son olarak afrodizyak etkili doğal bir bitki ile ilgili araştırmalar ortaya çıktı.

Cinsel isteğini doğal yollar ile artırmak isteyenler tarafından yüzyıllardır tercih edilen yanı sıra pek çok faydasının olduğu da bilinen maca bitkisi, mucizevi etkileri ile şok etkisi yarattı. Peki, maca bitkisi nedir, nasıl tüketilir? Maca bitkisinin faydaları nelerdir? İşte ayrıntılar…

maca-bitkisi.jpg

MACA BİTKİSİ NEDİR?

Maca bitkisi, 2 bin yıllık bir geçmişi olduğu düşünülen doğal bitkiler arasında yer alır. Daha çok Peru’da yetiştirilen ancak faydaları sayesinde ünü dünya geneline yayılmış olan bu bitki, cinsel gücü doğal yollar ile artırması ile bilinir. Yapılan sayılı araştırmalara göre maca bitkisi tüketen kişilerin doğurganlığının tüketmeyenlere göre daha yüksek olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Ancak bilim insanları bitkinin bu özelliği hakkında kesin konuşabilmek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğunu belirtmektelerdir.

pusme-sarilma-2.jpg

MACA BİTKİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Maca bitkisinde C vitamini, bakır, demir ve daha pek çok faydalı bileşen bulunur. Bitkinin kökü toz veya kapsül halinde tüketilir. Toz ve kapsül formlar sıklık ile smoothilere eklenir. Edinilen son bilgilere göre dünyaca ünlü yıldızlar Jennifer Aniston ve Miranda Kerr de smoothielerini maca tozu ile tüketiyorlar.

Cinsel gücü artırdığına inanılan maca bitkisi, aynı zamanda astım gibi solunum yolu rahatsızlıklarının etkilerini de giderir. Ek olarak eklem ağrılarını da azaltan bu doğal bitki, menopoz etkilerini de büyük ölçüde ortadan kaldırır.

Depresyona da iyi geldiği bilinen maca bitkisi ile ilgili konuşan Bitki Uzmanı Joshua Gibbs, haddinden fazla tüketilen maçanın halüsinasyon gördürdüğünü hatta bağımlılığa sebep olduğunu belirtti.

KAYNAK: UŞAK HABER