Ağız kokusu için pratik ve kesin çözümler

Ağız kokusu için pratik ve kesin çözümler
GİRİŞ

Tüm insanların en çok şikâyet ettiği ve farklı yöntemler ile soruna kesin çözüm bulmaya çalıştığı ağız kokusu her zaman zor anlar yaşanmasına neden olabilir.

Ağız kokusu için pratik ve kesin çözümler- Ağız kokusu nasıl geçer? Ağız kokusuna pratik çözümler ile istenmeyen sorunlar ortadan kalkacaktır. Pek ok farklı nedenlerden dolayı ağız kokusu oluşmaktadır. Rahatsız edecek derecede oluşan ağız kokusunun yok edilmesi için hem doğal hem de evde çok daha kolay bir şekilde uygulanması mümkün olan yöntemler bulunmaktadır. Sağlıklı ve mutlu bir nefes için Bir takım pratik yöntemler vardır.

Ağız Kokusuna Etkili Doğal Çözümler

Ağız kokusunun nedeni belirlenmesinden sonra dahiliye bir durum gerektirmemesi halinde evde uygun yöntemler ile çözümler üretmek mümkün olmaktadır. Ağız ve dişler ile ilgili bir sorun yok ise ağıza ferahlık veren pek çok bitkisel yöntemler ile ağız kokusundan kurtulmak mümkündür. İşte ağız kokusundan kurtulmak için etkili olan yöntemlerden bazıları şunlardır;

Bolca Su İçmek

Ağız kuruluğu kokuya neden olacaktır. Bu durumu önüne geçmek için bolca su içilmesi gerekir. Ağız içinin kuru olmaması için içilecek su sayesinde kişi formunun korumuş olacaktır. İçme suyunun içine tarçın eklenerek ağız içi kokusu önlenebilir. Tarçın seçeneği nane kullanılarak da ferah bir nefese sahip olunabilir.

Sakız ve Karanfil Çiğnemek

Sakız çiğnemek ağız kokusunu kısa sürede olsa yok etmek için son derece uygun bir çözüm olacaktır. Özellikle önemli buluşmalarda ve iş görüşmelerine etkili bir izlenim bırakmak adına sakız en iyi çözüm olmaktadır. Karanfil çiğnemek uzun yıllardan bu güne kadar ağız kokusunu kesen bir yöntemdir. Yemeklerden sonra meydana gelen ağız kokusunu bir tane karanfil çiğneyerek yok edilebilir.

Lifli Besinler Tüketmek

Genellikle ağız kokusu için lifi besinler tüketmek sindirim sistemini düzenlediğinden dolayı ağız içi bakteriler ile savaşmaktadır. Bundan dolayı havuç, brokoli ve elma tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Bu besinler dişlerin temizlenirken meydana gelen bakterileri yok edecektir.

Rezene Kullanmak

Ağız kokusuna iyi gelen bitkilerden biri de rezene olmaktadır. Rezene demleyerek rezene çayı şeklinde tüketim yapılabilir Bu sayede nefes tazelenirken ağzı ve diş sağlığı korunmuş olacaktır. Rezene ağız kokusu bitkisel çözüm önerileri arasında çok daha etkili bir seçenek olmaktadır. Ayrıca bu tarz yöntemlerin arasında yer alan çay ağacı çayı, karbonat, elma sirkesi, anason kullanımı ve düzenli olarak dişlerin fırçalanması ağız kokusunun ortadan kalmasına yardımcı olmaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER