Ağız kokusu korkulu rüyanız olmasın! Bu doğal yollarla sorunu kökten halledin

Ağız kokusu korkulu rüyanız olmasın! Bu doğal yollarla sorunu kökten halledin
GİRİŞ

Pek çok insan için ağız kokusu büyük bir problemdir. Bu problemden kurtulmak için doğal yolları tercih edebilirsiniz.

Ağız kokusu, pek çok kişinin ortak sorunu. Özellikle diş fırçalamaya fırsat bulamadığımız zamanlarda, ağız kokusu kendimizi rahatsız hissetmemize neden olabilir.

Peki, ağız kokusunu önlemek için ne yapabiliriz? İşte, size ağız kokusunu kökten söküp atan beş besin önerisi.

YEŞİL ÇAYIN MUCİZEVİ ETKİSİ

Ağız kokusuna karşı en etkili doğal çözümlerden biri yeşil çay. Yeşil çay, kateşin adlı maddeler içeriyor. Kateşinler, bakterilerle savaşarak vücudumuzu enfeksiyonlardan koruyor. Ayrıca, ağızda kötü kokuya neden olan bakterilerin üremesini engelliyor. Araştırmalar, yeşil çayın bu bakteriler üzerinde çok etkili olduğunu kanıtlıyor.

TAZE MEYVE VE SEBZE TÜKETİN

Ağız kokusunu önlemenin bir diğer yolu da taze meyve ve sebze yemek. Taze meyve ve sebze, tükürük salgısını artırarak ağız hijyenini iyileştiriyor. Böylece, ağızda kötü kokuya neden olan bakteriler azalıyor. Özellikle yemek sonrası bir elma yemek, dişlerinizi temizlemenize ve ağız kokusunu gidermenize yardımcı olabilir.

LİMON VE PORTAKAL İLE NEFESİNİZİ TAZELEYİN

Sabah kalktığınızda ağız kokusuyla uyanıyorsanız, bunun için basit bir çözüm var. Bir bardak suya biraz limon suyu sıkarak içmek, ağız kokusunu yok edebilir. Eğer dışarıda yemek yedikten sonra nefesinizi tazelemek istiyorsanız, bir limon parçası çiğnemek veya portakal yemek iyi bir fikir. Limon ve portakal gibi turunçgiller, C vitamini ve tükürük üretimi sayesinde nefesinizi ferahlatır.

FESLEĞEN İLE SARIMSAK KOKUSUNA SON

Sarımsak, lezzetli ama kokusuyla başımızı ağrıtan bir besin. Sarımsak yedikten sonra ağız kokusundan kurtulmak için fesleğen yemeyi deneyin. Fesleğen, maydanoz gibi kükürt bileşiklerini parçalayarak sarımsak kokusunu azaltır. Akşam yemeğinden sonra bir fesleğen yaprağı çiğneyerek ve su içerek nefesinizi tazeleyebilirsiniz.

SU İÇMEYİ İHMAL ETMEYİN

Ağız kokusunun en basit çözümü su içmek. Su, ağızda biriken yiyecek artıklarını temizler ve ağızdaki asit-baz dengesini sağlar. Bunun yanında ağız kokusuna ağız kuruluğu da yol açabilir. Bu yüzden, gün boyunca bol su içerek ağız kuruluğunu ve ağız kokusunu önleyebilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER