Almanya bu kişilere ömür boyu her ay tazminat ödeyecek! Koronavirüs aşısının yan etkileri tazminat nedeni oldu!

Almanya bu kişilere ömür boyu her ay tazminat ödeyecek! Koronavirüs aşısının yan etkileri tazminat nedeni oldu!
GİRİŞ

Covid – 19 salgını Çin’de ortaya çıkmasından kısa süre sonra tüm dünyayı etkisi altına almıştı. Çok sayıda insanın öldüğü salgına karşı çeşitli aşılar geliştirilmişti. Aşıların yan etkisi ise tazminat sebebi oldu!

Almanya bu kişilere ömür boyu her ay tazminat ödeyecek! Koronavirüs aşısının yan etkileri tazminat nedeni oldu! - Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içinde tüm dünyada küresel bir salgına neden olan Covid – 19, sayısız insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Salgının etkilerinin bir an önce ortadan kaldırılması için erken dönemde geliştirilen aşılar ise çeşitli yan etkiler göstermeye başladı.

Almanya’da Covid – 19 aşılarının yol açtığı ağır yan etkilere karşı mahkemeye başvuruda bulunan 301 kişiye her ay tazminat ödenmesine karar verildi. Her ay düzenli olarak bu kişilere ömür boyu tazminat ödenecek.

COVİD – 19 AŞISININ YAN ETKİLERİNE TAZMİNAT ÖDENECEK!

Almanya’da eyaletlerin bakım kurumları tarafından Covid – 19 aşılarının yan etkilerine yönelik tazminat ödemesi yapılmaya başlandığı açıklandı. Şu ana kadar 301 kişinin tazminat başvurusunun onaylandığı aktarılıyor.

Başvuruları kabul edilen kişilere her ay ömür boyu 164 – 854 euro arasında ödeme yapılacak. Gerekli durumlarda bu kişilerin tedavi masrafları da devlet tarafından karşılanacak. Almanya’da aşı ve ilaçlara onay veren yetkili kurum Paul Ehrlich Enstitüsü’nün (PEI) aşılama komplikasyonları listesinde bulunan belirtiler kapsamında Covid – 19 aşıları kalp rahatsızlıkları, kan pıhtılaşması ve yüz felci gibi çeşitli rahatsızlıklara yol açtığı aktarıldı.

AŞI NEDENİYLE CAN KAYBI OLAN 120 VAKA TESPİT EDİLDİ!

2022 Haziran ayına kadar 323 bin 684 şüpheli yan etki ve aşılama komplikasyonu vakası olduğu bildirildi. Aynı dönemde can kaybı ve aşılar arasında bağlantı tespit edilen 120 vaka olduğu aktarılıyor. Biontech ise aşının incelenen vakalardaki sağlık sorunları ile bir bağlantısı olmadığının kanıtlandığını duyurdu.

KAYNAK: UŞAK HABER