Alnınızdaki derin kırışıklıklar o sinsi hastalığın belirtisi olabilir

Alnınızdaki derin kırışıklıklar o sinsi hastalığın belirtisi olabilir
GİRİŞ

Kırışıklıklar her ne kadar yaşlanmaya bağlı gelişen bir sorun olsa da zaman zaman sinsi bir hastalığın da belirtisi olabiliyor. Derin alın kırışıklıklarına sahip kişilerde bu ölümcül hastalık olabilir.

Kırışıklık sorunları yaşlanmaya bağlı olarak yaygın olarak birçok kişide görülüyor. Ancak alındaki derin kırışıklıkların tek nedeni yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkmıyor. Derin alın kırışıklıkları olan kişilerin kardiyovasküler hastalıktan hayatını kaybetme risklerinin daha yüksek olduğu ifade ediliyor.

Fransız bilim insanları tarafından konuya ilişkin yapılan çalışmalarda çok ilginç bulgular elde edildiği öğrenildi. Yapılan 20 yıllık çalışmalar kapsamında kaşın üst kısmında yer alan kırışıklıkların özellikle kalp rahatsızlıkları veya felç gibi olası sorunlar için önemli bir belirti olduğu aktarılıyor.

kalp-krizi.jpg

DERİN ALIN ÇİZGİLERİ KALP RAHATSIZLIKLARINA İŞARET EDİYOR!

Kardiyovasküler hastalıklara ilişkin yeni bir araştırma sonuçları herkesi şaşırttı. Konuya ilişkin yapılan bilimsel araştırmalara göre, alındaki kırışıklıkları olan kişilerin kardiyovasküler hastalıktan hayatlarını kaybetme riskinin 10 kat daha fazla olduğu açıklandı.

Bilim insanları tarafından 20 yıl süren çalışmanın sonuçlarına göre, kaşın üst kısmında yer alan kırışıklıklar, kalp rahatsızlıkları ve felç gibi sorunlarının habercisi olabileceği aktarıldı. 20 yıldır sağlıklı olan 32 – 62 yaş aralığında 3 bin 200 kişide yapılan araştırmalara bağlı olarak, kırışıklık sayısı ve derinliğine göre puanlama yapıldı. İki ve üç puan alanların sıfır puan alanlara göre hayati risklerinin daha yüksek olduğu belirtildi.

kalp-krizi-gogus-agrisi.jpg

KALP KRİZİ RİSK FAKTÖRLERİ NELER?

Sessiz kalp krizi için risk faktörleri dikkat çekiyor. Kalp krizi risk faktörleri ile benzer belirti veren bu sorun için erkeklerde 45 yaş, kadınlarda 55 yaş ve üzeri gösteriliyor. Diyabet, aşırı kilo, yüksek kan basıncı gibi etkenler ve ailede kalp hatalığı öyküsü de risk faktörleri arasında.

KAYNAK: UŞAK HABER