Ani hava değişimlerinde sürekli yorgun hissetmemek için dikkat

Ani hava değişimlerinde sürekli yorgun hissetmemek için dikkat
GİRİŞ

Sürekli yorgun hissetmenin birçok nedeni olabilir. Ancak bahar yorgunluğu en sık karşılaşılan durumlardan biridir. Hemen önlem alınmazsa sağlığınızdan da olabilirsiniz. İşte bahar yorgunluğuna çözüm!

Bahar aylarının gelmesiyle ani hava değişimleri de çok sık hastalanmalara neden oluyor. Öte yandan bahar yorgunluğu da gün boyu daha düşük enerji ve bitkinlik hissi yaşamanıza neden olabilir. Duygu durumunda da ciddi değişiklikler bu kapsamda yaşanmaktadır.

Kendini kötü hissetme, ruhsal sorunlar ve bitkinlik bahar yorgunluğunun en temel belirtileri arasında yer alıyor. Bahar yorgunluğunun önüne geçmek için bazı önlemler alınması ise sürecin çok daha kolay ve sağlıklı biçimde atlatılmasını sağlayacaktır.

MUTSUZ HİSSETMENİZİN NEDNEİ BAHAR YORGUNLUĞU OLABİLİR!

Duygu durumunu etkileyen ve vücutta da bazı değişikliklere yol açan dönemsel etkiler genelde halk arasında bahar yorgunluğu olarak adlandırılıyor. Mevsimsel psikoloji değişimlerinde ilkbahar ve sonbaharda yaşanan durumlar öne çıkıyor.

Kişinin iş ve özel hayatını doğrudan etkilemesi nedeniyle bahar yorgunluğuna karşı bireylerin bazı önlemler almaları öneriliyor. Bahar yorgunluğu belirtileri ortaya çıkmadan önce önlem alınması halinde sürecin çok daha sağlıklı şekilde atlatılması sağlanacak.

BAHAR YORGUNLUĞU BELİRTİLERİ NELERDİR?

Bahar yorgunluğuna karşı önlem almadığınızda gün boyu kendinizi daha kötü hissetmeniz ve yorgunluğu uzun süre üzerinizden atamamanız mümkündür. Bahar yorgunluğunun başlıca belirtileri ise kısaca şöyle:

  • Sabahları yataktan zor çıkmak,
  • Gün içinde bitkin ve yorgun hissetmek,
  • Huzursuz ve sinirli hissetmek,
  • Polen alerjisi yoksa bile gözlerde rahatsızlık görülmesi vb.

Bu tip belirtiler varsa bahar yorgunluğuna yakalanmış olabilirsiniz. Öte yandan nezle ve grip gibi rahatsızlıklar da bu dönemde yine savunmasız kalan bağışıklık sistemi nedeniyle ortaya çıkabilir.

BAHAR YOERGUNLUĞUNA NASIL ÖNLEM ALINIR?

Bahar yorgunluğundan korunmak için beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmek önemlidir. Yaşam tarzında yapacağınız ufak değişimler ile çok daha zinde hissedebilirsiniz. Yeşil sebzeler, muz, çilek, balık, süt ve yoğurt gibi gıdaları sık tüketmeniz önerilmektedir.

Bol su tüketmek ve egzersiz yapmak da alabileceğiniz en iyi önlemler arasında yer alacaktır. C, B ve D vitamini takviyeleri de bu dönemde ihmal edilmemelidir.

KAYNAK: UŞAK HABER