Apandisit için hangi doktora gidilir? Apandisit belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler

Apandisit için hangi doktora gidilir? Apandisit belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler
GİRİŞ

Apandisit şüphesiz söz konusu olduğu anlarda bir an önce uzman doktora görünmeniz gerekir. Bu nedenle apandisit için hangi doktora gidilir konusunda mutlaka bilgi sahibi olunmalıdır.

Apandisit şüphesi söz konusu olduğu zamanlarda yapılacak en doğru adımlardan biri de bir an önce tanının konulması açısından genel cerrahi uzmanına görünmeniz gerekmektedir.

Apandisit Nedir?

Apandisit, kör bağırsak olarak ifade edilen kısımda meydana gelen iltihaplanmalar sonucunda ortaya çıkan ciddi bir hastalıktır. Öyle ki bu hastalığın ölüme kadar sürüklemeye neden olacak bazı yan etkileri mevcuttur. Bu nedenle apandisit gibi şüphe durumları olduğu zaman vakit kaybetme yapılmadan uzman doktora gidilmesi gerekmektedir. Çünkü ne kadar çok gecikme yaşanırsa o kadar çok ölüme sevk etme durumları da kaçınılmaz olmaya başlayacağı unutulmamalıdır.

Apandisit Belirtileri Nelerdir?

Apandisit olup olmadığınızı tam olarak anlayamadığınız durumlar olabilir. Özellikle apandisit olan kişiler karın ağrısına yakalandığını düşünebiliyor. Böyle bir hastalığa yakalandığını çok kestiremediğinden dolayı ihmal etme durumu yaşanabilir. Bu nedenle apandisit belirtileri neler olduğu bilinmeli ve bu belirtiler ışığında mutlaka tedavinin de yapılması sağlanmalıdır. Apandisit olan kişilerde nasıl bir belirti gün yüzüne çıkar diye baktığımız zaman;

  • Karnın sağ kısmında hassaslık durumu hakim olur
  • Bıçak saplanması gibi bir acı ve ağrı hissiyatının meydana gelmesi
  • Mide bulantısı
  • Ağrının zamanla daha da şiddetli bir ağrı haline dönmesi

Yukarıda söz edilen belirtiler ortaya çıktığı zaman hiç vakit kaybetmeden genel cerrah uzmanına görünmeniz gerekiyor.

Apandisit Tedavisi

Çocuklarda ve yetişkinlerde görülebilen önemli sağlık sorunlarından biri de apandisit olduğunu belirtmek gerekir. Apandisit olduğu anlarda uzman doktor tarafından tedavi işlemleri de yapılır. Apandisit tedavisi laparoskopik ya da açık tedavi çalışmaları aracılığıyla yapılan bir tedavi şekli olduğu söylenebilir. Hastanın yakınmaları başlar başlamaz 24 saatlik bir süre zarfı içerisinde tedavisine başlanır. Operasyonda hiçbir şekilde perforasyon olmadığını söylemek mümkündür. Apandisit tedavisi yapılan hastaların hastaneden çıkma süreçleri ne kadar olduğu da merak edilen başka bir kısımdır. Operasyondan 24 saat gibi bir süreden sonra hastaneden çıkılır.

KAYNAK: UŞAK HABER